Prethodni članak
Sljedeći članak

Kunštek pogodio s bijele točke za zasluženu pobjedu domaćina

U Svetom Križu Začretju odigran derbi 7. kola I. ŽNL KZŽ


U derbiju 7. kola I. ŽNL KZŽ u Svetom Križu Začretju snage su odmjerili domaće Jedinstvo i Pregrada, druga i treća momčad lige. Ne može se reći da je to bila utakmica koja je obilovala lijepim potezima, no borbenosti i trke nije nedostajalo. Prvi dio utakmice bio je dosta siromašan i pripao je domaćinu, dok su u nastavku koju šansu više imali gosti. Pogodak odluke već je u 15. minuti iz kaznenog udarca postigao prvi strijelac lige - Darko Kunštek.

Prvu prijetnju na utakmici imali su domaći u 4. minuti nakon slobodnog udarca Žunara, no gostujući vratar Kušar uspio je odbiti njegov udarac. Obje momčadi bile su dosta nervozne, pa su tako u 9. minuti zbog međusobnog koškanja žute kartone dobili Špoljar i Žunar. Ključni detalj utakmice dogodio se u 14. minuti. Kušar je nesigurno odbio loptu nakon slobodnog udarca Dleska, a potom i srušio Junkovića, pa je sudac Fotivec dosudio kazneni udarac kojeg je Kunštek sigurno realizirao za 1:0, što je na kraju i bio konačni rezultat ove utakmice. Do kraja poluvremena nismo vidjeli mnogo. Gosti su uputili tek jedan udarac preko Kolara u 17. minuti, dok su domaći prijetili iz slobodnog udarca Sinkovića u 43. minuti i dobre prilike Šoštarića nakon ubačaja Junković u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Tek što se krenulo s centra domaći su mogli povećati vodstvo. Lijevom stranom odlično je prošao raspoloženi Dlesk, Majsec je pucao glavom, a Kušara i Pregradu spasila je greda. Gosti su negodovali zbog situacije u 48. minuti kada je došlo do kontakta domaćeg vratara Hanžeka i Vdovića, vrlo sličnog kao i kod prvog kaznenog udarca, no Fotivec nije tako mislio. Četiri  minute kasnije trese se vratnica Jedinstva nakon slobodnog udarca Špoljara. U 60. prijeti glavom Martnko, ali je s pet metara udaljenosti neprecizan. Gosti su dodatno pritisnuli u završnici. U 83. minuti čisti zicer ima Benko, ali Hanžek hrabrom reakcijom spašava pogodak. Pet minuta kasnije iz daljine pokušava Martinec, ali nesigurni Kušar uz manje poteškoće kroti njegov udarac. Minutu kasnije ponovno je na sceni Benko kojeg odlično poslužuje Kolar, ali gostujući napadač ovog puta s tri metra udaljenosti ne uspijeva spremiti loptu u mrežu. Pokušao je u idućem napadu i Kolar, ali je bio previše neodlučan. U jeku napada gostiju Jedinstvo otvara kontru u kojoj Draganić odličnom dugom loptom pronalazi Vukića koji izlazi sam pred Kušara, ali gostujući vratar ovaj puta odlično reagira i skreće loptu u vratnicu od koje se odbija u korner.

Čestitke za borbenost jednoj i drugoj momčadi. Utakmici je nazočilo dvjestotinjak gledatelja, a sjajnu atmosferu stvorili su domaći navijači "Hidranti" koji su svojoj mladoj momčadi dali dodatni impuls na putu prema pobjedi. Jedinstvo zaista ima pravo blago u ovoj mladoj momčadi. Trener Vukić među prvih jedanaest imao je čak šest "zaštićenih" igrača, a svi igrači s klupe bili su "zaštićenog" godišta. Kako je Vukić i trener kadeta i juniora ovog kluba, tako iz utakmice u utakmicu u "vatru" baca nova imena iz omladinskog pogona, a ovaj puta debitirao je Dominik Vorih koji je odigrao solidnu utakmicu. Domaći strateg uspio je na najbolji mogući način iskoristiti resurse svoje momčadi i to je domaćinu donijelo pobjedu protiv vrlo dobre Pregrade koja se jednostavno nije snašla na teškom travnjaku. Domaći su puno više željeli pobjedu, što im je i donijelo tri vrijedna boda s kojima čvrsto drže drugu poziciju na ljestvici.

IZJAVE TRENERA:

Filip Vukić, Jedinstvo: "Iako smo najmlađa momčad lige pokazali smo kvalitetu u derbiju. Ušli smo bolje u utakmicu, svaka "druga lopta" je bila naša. Prvo poluvrijeme smo dominirali. U nastavku smo se kako je vrijeme odmicalo malo i nesvjesno povukli, ali na kraju moram biti zadovoljan pobjedom. Uživam voditi ovu mladu momčad. Idemo hrabro dalje".

Tomica Vincelj, Pregrada: "Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme pripalo je njima, dok smo u nastavku mi bili bolji. Iskoristili su jednu našu grešku, dok smo mi u propustili tri čista "zicera" što je na kraju presudilo pobjednika".

JEDINSTVO SKZ - PREGRADA 1:0 (1:0)

STRIJELAC: 1:0 Kunštek 15' (11m).

JEDINSTVO SKZ: Hanžek, Žunar (79' Piljek), Sinković, Majsec (89' Draganić), Mirt (90'+2 Kosalec), Kunštek, Dlesk, Martinec, Vorih (77' Vukić), Šoštarić, Junković. TRENER: Filip Vukić

PREGRADA: Kušar, Vešligaj (46' Brezinščak), Belošević, Ilić, Vidović, Golubić, Kolar, Špoljar, Družinec (46' Menjački), Martinko (77' Benko), Vdović. TRENER: Tomica Vincelj

Još članaka iz "Sport"

Facebook