Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlađi pioniri deseti, a stariji trinaesti nakon jesenskog dijela prvenstva

Povratnička sezona pionira i mlađih pionira zabočke Mladosti prošla je očekivano

  • Mlađi pioniri deseti, a stariji trinaest nakon jesenskog dijela prvenstva

    Mlađi pioniri NK Mladost Zabok s trenerom Klasićem


ZABOK - Povratnička sezona mlađih pionira i pionira zabočke Mladosti prošla u I. NL-središte Zagreb prošla je očekivano, mogli bismo reći i uspješno. Mlađi pioniri završili su jesenski dio prvenstva na 10. mjestu sa 16 osvojenih bodova uz omjer od četiri pobjede, jednog remija i šest poraza uz gol razliku 13:31, dok su stariji pioniri prvi dio prvenstva završili na 13. mjestu s 12 osvojenih bodova, po tri pobjede i remija, te osam poraza i gol razliku 7:45. Obje momčadi imaju utakmicu manje, a čeka ih zagorski derbi protiv krapinskog Zagorca.
U momčadi mlađih pionira došlo je do svojevrsne fuzije s Radobojom, ali uz domaće dječake nastupali su i dječaci iz ostalih dijelova Hrvatskog zagorja. Rad momčadi podignut je na znanto viši nivo, trener Danijel Klasić povećao je broj treninga na četiri tjedno, pa su uz prvenstvenu utakmicu mladi mladostaši izlazili na travnjak pet puta tjedno, što je za njih, ali i za roditelje vrlo zahtjevan izazov. Uz broj treninga radi konkurentnosti morao se povećati i intenzitet treninga.
-Trebalo je promijeniti navike kako na treningu, tako i na utakmicama. Pokazali smo da se možemo nositi sa svima, izuzev s Dinamom i Lokomotivom, a natjecali smo se s klubovima koji su objektivno puno veći od našeg. Najviše nam je nedostajalo isksutvo igranja jakih utakmica, pa smo nekoliko utakmica ispustili priliku u zadnjih deset minuta, tako da je rezultat mogao biti i bolji, no to ne znači da nisam zadovoljan ovom polusezonom. Mislim da su naši klinci napredovali u svim segmentima igre. Bilo bi jako lijepo kad bismo uspjeli osigurati ostanak u 1. ligi sredista Zagreb, jer bi se tako nastavio kontinuitet igranja u najvisem rangu, s najboljim klubovima u hrvatskoj. Za budućnost kluba, ali i budućnost zagorskog nogometa mislim da igranje trenutno tri kluba u 1. i 2.ligama sredista Zagreb donosi jako puno. Uz ta natjecanja siguran sam da ce u buducnosti isplivati vise kvalitetnih igraca koji ce kasnije moci igrati i ispunjavati zahtjeve 1.,2. ili 3. HNL, a iskreno se nadam da ce mozda uz puno srece isplivati i koji reprezentativac - riječi su Danijela Klasića, trenera mlađih pionira Mladosti.
Pod njegovim vodstvom za mlađe pionire zabočke Mladosti nastupali su: Martin Vukić, Karlo Kolar, Dorijan Smrekar, Jakov Risek, Roko Hrvoj, Bruno Muhek, Lukas Hlebec, Tino Kiseljak, Jan Gluhak, Emil Oraić-Fazlić, Vid Petek, Lovro Jakopović, Fran Kutleša, Damjan Fio, Emanuel Lončar, Ian Crnković, Ivan Prekratić, Niko Majsec, Toto Šipek - Glavač, Marko Sente i Ivor Hajdaš-Dončić. Sa 6 postignutih golova prvi strijelac mlađih pionira Mladosti je Emil Oraić-Fazlić, dok su po dva pogotka upisali Lukas Hlebec, Emanuel Lončar i Toto Šipek-Glavač, a jedan je pogodak upisao Ivan Prekratić.

Stariji pioniri NK Mladost Zabok s trenerom Roksandićem

Dok su za momčad mlađih pionira igrali uglavnom dječaci 2009. godište, za momčad starijih pionira uglavnom su nastupali dječaci ulaznog 2008. godišta. Uz Dinamo i Lokomotivu, Mladost je imala najmlađu momčad. Kao i kod mlađih pionira nedostajalo je iskustva, no starijii pioniri Dragutina Roksandića pokazali su da su itekako konkurentni. Nažalost imali su i peh, pa ih je tako u tijeku polusezone sustigla dvotjedna samoizolacija zbog covida-19 koji se uvukao u njihove redove.
-Kad se sve zbroji i oduzme na kraju moramo biti zadovoljni. Mislim da ćemo na proljeće biti još bolji i konkurentniji. Doveli smo i neka pojačanja i siguran sam da ćemo se na proljeće pokazati u još boljem svijetlu. Isto tako vjerujem da ćemo zajedno s mlađim pionirima potvrditi ostanak u ligi - riječi su Dragutina Roksandića.
Pod njegovim vodstvom za starije pionire zabočke Mladosti igrali su: kapetan Leo Sinković, Luka Piljek, Blaž Kruhek, Matias Tuđa, Mihael Vurnek, Fran Turk, Fran Orsag, Ivan Krznar, Nikola Bugarinović, Fritz Martinić, Gabrijel Šivalec, Marko Nesek, Bruno Vuglec, Niko Poslek, Niko Tišljarić, Roko Pilski, Martin Topolovec, Gabrijel Tkalčević, Vilim Posavec, Vid Lončar, Luka Jambrek, Luka Balija, Ivan Vito Kuljanić, Nikola Kobelščak i Kristijan Krznar.
Od sedam pogodaka zabočke Mladosti tri je upisao najbolji strijelac Gabrijel Šivalec, dva Nikola Bugarinović, a po jedan Matias Tuđa i Fran Turk.
Inače obje su ove momčadi već dva tjedna u pripremama, kako bi početak prvenstva koji je zakazan za 26. veljače dočekali potpuno spremni. To samo dokazuje ozbiljnost u radu ove dvije momčadi i njihovih trenera. Formu su mlađi pioniri i stariji pioniri Mladosti brusili i kroz Dvoransko prvenstvo NS KZŽ, gdje mlađi pioniri nisu uspjeli doći do same završnice, dok su stariji pioniri na kraju osvojli treće mjesto.

Još članaka iz "Sport"

Facebook