Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost i Straža podijelili bodove u zagorskom derbiju

Zanimljiv zagorski derbi između Mladosti i Straže


Zanimljiv zagorski derbi između Mladosti i Straže završio je podjelom bodova, Krajnji rezultat bio je 2:2. Po bod svakom možda je i najrealnije, no ostaje žal što kvalitetan susret s nekoliko dvojbenih odluka na stranu i jedne druge momčadi pokvario nesigurni sudac Filip Barišić iz Zagreba. Prvo poluvrijeme bio je solidan, ali se u nastavku sasvim izgubio i unio je nervozu među igrače. Srećom sve je završilo bez incidenata.

Mladost je bolje otvorila. Već u 4. minuti nakon ubačaja Poljaka iz slobodnog udarca u gostujećm šesnaestercu srušen je Iskrić, pa sudac Barišić pokazuje na "bijelu točku". Siguran realizator za 1:0 je Poljak. Posebno je raspoložen bio Vojaković koji pokušava u 11. minuti, no gostujući vratar Nejc Travnikar brani njegov udarac. Tri minute kasnije pokušava Tumpić iz daljine, a Travnikar uz manje napore brani njegov udarac. Gosti prvi put prijete u 15. minuti preko Kantocija, no Mihovilić je siguran. I onda u 17. minuti velemajstorski potez Firera koji daje odličnu dubinsku loptu za Biruša, a ovaj izlazi sam pred Mihovilića i od stative sprema loptu u mrežu za 1:1. Dvije minute kasnije Janžek krade loptu neopreznom Mihoviliću, koji se ipak spašava izbacivanjem lopte u korner. U 27. minuti Šoštar pokušava iz daljine, ali gostujući vratar odbija u korner nakon kojeg prijeti Iskrić, ali je zamalo nepricizan. Firer u 32. minuti dobro puca iz slobodnjaka, ali Mihovilić je siguran. Novi slobodnjak na drugoj strani u 39. minuti izvađa Poljak, lopta se odbija od "živog zida", a Travnikar ju krajnjim naporom odbija u korner. Najbolju priliku u prvom dijelu propušta u 41. minuti Poljak kad sam i neometan sa sedam metara udaljenosti puca preko gola, nakon odlične akcije Tumpića i Vojakovića.

Prvu prijetnju u nastavku domaći imaju u 56. minuti preko Turka, ali on je neprecizan. Gosti prvi put prijete u 66. minuti kada Biruš ne koristi poklon loptu domaće obrane i previše oklijeva, pa se domaći spašavaju kornerom. Opasni Firer u 67. minuti okušava budnost Mihovilića, ali ona je na dobrom nivou. Prekrasna akcija domaćih u 72. minuti. Vedriš probija lijevo, Vojaković petom daje za Šoštara, ali i Travnikar obranom pokazuje svoju kvalitetu.

I onda u iduće napadu šok za domaće. Nejc Travnikar degažira loptu, ona preskače cijelu domaću obranu i dolazi do Biruša koji izlazi sam pred Mihovilića, ali ovaj ga ruši, pa sudac Barišić po drugi puta dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Firer i sigurno pogađa za 1:2. Domaći se ne mire s tim rezultatom i u posljednjih deset minuta rade veliki pritisak. Prvo u 80. minuti prijeti Koletić, ali Križanec odbija u korner. U istoj minuti stiže izjednačenje. Bezjak odlično centrira s desne strane, vratar Travnikar pri pokušaja izlaska zapinje o Krajačića i pada, a Peček sprema loptu u svoju mrežu za 2:2. Dvije minute prije kraja regularnog dijela nakon slobodnjaka Poljaka Koletić glavom puca u Travnikara, a već u idućoj minuti Krajačić nakon ubačaja Vedriša puca preko gola s pet metara udaljenonosti.

MLADOST - STRAŽA 2:2 (1:1)
ZABOK: igralilšte SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Barišić, Žiger i Lasić (svi iz Zagreba), DELEGAT: Hohnjec (V. Trgovišće)
STRIJELCI: 1:0 Poljak 5' (11m), 1:1 Biruš 17', 1:2 Firer 74 (11m), 2:2 Peček (ag) 80'.
MLADOST: Mihovilić, Kotarski, Šoštar, Deak, Turk, Vojaković, Iskrić (66' Krajačić), Poljak, Bezjak, Tumpić (46' Koletić), Tisanić (46' Vedriš). TRENER: Ivan Zubić
STRAŽA: N. Travnikar, T. Travnikar, Konjić (55' Peček), Firer, Biruš, Topolovec, Križanec, Janžek, G. Čuček, M. Čuček (77' Mikša), Kantoci (71' Turnšek). TRENER: Mladen Mikša

Još članaka iz "Sport"

Facebook