Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljen pobjednički niz

U prvom proljetnom kolu III. HNL središte Zagorec gostovao u Lukavcu


U 18. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec gostovao je u Lukavcu kod istoimene momčadi i nakon nešto lošijeg prvog i odličnog drugog poluvremena krapinski Zagorec upisao je tri nova boda u nastavku prvenstva pobijedivši domaćina 3:1. Bila je ovo dvanaesta  prvenstvena utakmica u nizu gdje Zagorec nije doživio poraz ( posljednji poraz 22. rujna 2021. godine u Dugom Selu, op.a. ), a kako su se  „poklopili„ rezultati najbližih pratitelja Zagorec je povećao bodovnu prednost na deset bodova pred drugoplasiranim Dugim Selom.

Prije početka utakmice trener Milinović je, ipak, bio na mukama. Naime, zbog žutih kartona nisu mogli igrati Matija Smrekar i Marko Strabić dok zagrijavanje prije same utakmice nije mogao izdržati Vanja Pelko te je i on bio izvan stroja a da sve ne bi bilo tako „crno“ pobrinula se sudbina koja je u 27. minuti susreta zbog ozljede sa terena „potjerala“ i Luku Kožića.

Sam susret počeo je u laganoj dominaciji Zagorca te su gostujući igrači već u 3 minuti imali dobri priliku za vodstvo ali je domaći vratar Luter uspio anulirati neugodan udarac Bračevića.  No, od 15 minute igru preuzimaju domaćini dok igrači Zagorca djeluju dosta nesigurno i opušteno što Lukavec koristi u 22 minuti. Bio je to napad domaćina s lijeve strane gdje je nakon dobrog driblinga Žitković ubacio loptu u šesnaesterac Zagorca – obrana Zagorca griješi i prekrasno asistira Althalleru koji prekrasnim udarcem neobranjivo pogađa suprotni kut vratara Bručija.

Kako to nije bilo dovoljno, vodstvo domaćina, Zagorec samo 5 minuta kasnije ostaje bez Luke Kožića koji je ozlijeđen u jednom srazu sa Valentinčićem te u igru mora Okechukwu. Nakon ovakvih događanja – vodstvo domaćina, bez četiri igrača iz prve postave, počela se polako uvlačiti zebnja u navijače Zagorca koji su svojim brojem nadmašili domaće navijače da neće biti dobro za njihovu momčad.

Do kraja poluvremena uz nekoliko poluprilika domaćin a Zagorec je u 33 minuti imao lijepu priliku preko Hoića ali je odlično obranio Luter tako da se na odmor otišlo rezultatom iz 22. minute.

U drugom poluvremenu smo gledali bitno drugačiji Zagorec ( što li je igračima u svlačionici rekao trener Milinović, op.a. ) te je vrlo brzo takov pristup rezultirao izjednačenjem. Igrala se 48 minuta kada je Landripet uposlio Bračevića  koji prima loptu vara jednog obrambenog igrača domaćina te desnom nogom ( „njegova slabija noga“, op.a. ) puca i pogađa suprotni kut male mrežice nemoćnog Lutera.  Već devet minuta kasnije Bračević isprobava udarac s visine od 20-tak metara ali Luter krajnjim naporom izbija loptu u korner. U 58 minuti jedanaesterac za Zagorec koji je izazvao buru negodovanja domaćeg trenera ( moram naglasiti da sam bio u neposrednoj blizini i dobro vidio – jedanaesterac je postojao jer jedan igrač domaćin „pomeo“ Hoića u punom naletu prema golu, op.a. ). Siguran realizator za vodstvo Zagorca bio je Matej Hoić iako je vratar Luter pročitao stranu ali je udarac bio presnažan da bi mogao spriječiti put lopte prema mreži.

Od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna momčad - Zagorec koji je do kraja susreta moga napuniti mrežu domaćina – između ostalog dva puta sam  ( 76. i 83. minuta ) prema Luteru išao je Hoić i kad su se navijači Zagorca već počeli bojati onog pravila – ako ne zabiješ ti zabit' će tvoj protivnik – Hoić je ipak razriješio sve dileme u 88 minuti.

Landripet ( druga njegiova asistencija na ovom susretu, op.a ) odlično ubacio sa svoje desne strane na visinu šesnaesterca prebacivši kompletnu obranu Lukavca a na loptu su istovremeno istrčali Hoić i Bračević. Petar Bračević je primijetio da j eu povoljnijem položaju Hoić te mu prepustio loptu koji je rutinirano prebacio istrčalogLutera te pogodio mrežu za konačan rezultat. Lukave 1. Zagorec 3.

U slijedećem kolu - subota 5.3.2022. godine u 15,30 sati – u Podgori krapinskoj igra se derbi - Zagorec na svom terenu dočekuje Lučko.

Izjave trenera

Slaven Batovanja – Gičev, Lukavec: „Jako sam razočaran. Suđenjem prije svega i mislim da momčad Zagorca nije zavrijedila ni bod a kamoli tri. Zaista sam razočaran i ogorčen čak da najčešće razmišljam da odustanem od nogometa. Ovo me zaista rastužilo - 40 dana treniramo po snijegu i kiši i oni nas ovako pobjede. Da je bilo normalno suđenje nikada nas ne bi pobijedili. Ipak, čestitke njima na prvom mjestu.“

Damir Milinović, Zagorec: „ Na ovako teškom terenu – iskreno po meni ovo nije teren za III. HNL ali evo što je tu je ! Pokazali smo dva lica – prvo poluvrijeme u  kojem smo izašli malo opušteno i zbog toga smo kažnjeni ali drugo poluvrijeme smo pokazali da možemo odigrati zaista odlično – pravu mušku utakmicu gdje protivniku nismo dali niti jednu šansu. Mislim da smo mogli dobiti uvjerljivije ali bitna su tri boda i trebamo se okrenuti prema drugoj utakmici a to je derbi protiv Lučkog na našem terenu.“

LUKAVEC: Stadion NK Lukavec. Gledatelja: 150. Suci: Grgur Jović, Ivan Jović, Antonio Jušić.

STRIJELCI: 1: 0 Althaller 22' ; 1;1 Bračević 48' ; 1:2 Hoić 58' – 11 m; 1:3 Hoić 88' .

LUKAVEC: Luter, Marko Grdenić, Gudelj, Marijan Grdenić (60. Krpan), Valentinčić, Althaller (69. Borković), Žitković (46. Humeljak), Sedlaček, Radulović, Bilić, Cimeša (46. Kahlina). Trener: Slaven Batovanja - Gičev

ZAGOREC: Bruči - Landripet, Vučemilović-Franjić, Grgić, Braun, Mlinarić (od 46. Kovačić) - Camara, Majcenić, Hoić - Kožić (od 33. Okechukwu; od 87. Brčić), Bračević. Trener: Damir Milinović


Još članaka iz "Sport"

Facebook