Prethodni članak
Sljedeći članak

Odličan start mačanskog NK Gaj


Mudrom i pametnom igrom Gaj je došao do sva tri boda na gostovanju kod Samobora. Krajnji rezultat bio je 0:2. Sasvim zasluženo tri boda putuju u Mače. Domaćin je imao posjed, ali sve je to bilo pomalo jalovo, gosti su bili znatno konkretniji. Već u 1. minuti dobru priliku za vodstvo Gaja propušta Postonjski. U 9. minuti gosti vode. Akcija je krenula od vratara, lopta je došla na Haramusteka koji odlično upošljava Šabana, a ovoj još bolje daje paralelnu loptu do Šoštarića koji ju s pet metara zakucava u mrežu za 0:1. Domaći se tada preuzeli inicijativu, imali dva opasna prekida, a jednom opasno prijetili iz igre, no Strahonja je odlično otklonio tu opasnost. Zadnju priliku u prvom dijelu ipak ima Gaja, ali strijelac Šoštarić previše je oklijevao i ostalo je 0:1. U nadoknadi prvog dijela iz igre je zbog ozljede morao Komorski, no u Maču se nadaju da njegova ozljeda nije ozbiljnije prirode.

Domaći pokušavaju izjednačiti i imaju dobru priliku u 60. minuti, no rezultat se nije mijenjao. Vrlo brzo nakon toga dobru priliku ima i Šoštarić, ali puca preko gola. Rješenje utakmice stiže u 78. minuti. Brza kontra Gaja, Šaban odlično daje za Cvrtilu koji prolazi pokraj vratara i rutinirano zabija za 0:2.

Ova startna pobjeda sigurno je najbolja pozivnica za nedjelju kada Gaj igra prvu domaću utakmicu u Maču protiv Save Strmec. Ne sumnjamo da će tribine u Maču biti pristojno popunjene. Gaj ima odličnu momčad i bit će to još jedna lijepa sezonu u Maču.

 

SAMOBOR-GAJ MAČE 0:2 (0:1)

SAMOBOR: SC Samobor, GLEDATELJA: 150, SUCI: Ljeljak, Stanković i Jurčec.

STRIJELCI: 0:1 Šoštarić 9', 0:2 Cvrtila 78'.

SAMOBOR: Klemenčić, Balen (64' Brdek), Giason (46' Kovačec), A. Regović, Ašanin, Guliš (75' Pezo), Krajačić (64' Kulenović), Čerkez, K. Regović, Husinec, Lovrić (64' Hanžek). TRENER: Sven Raić

GAJ MAČE: Strahonja, Sambol (85' Sedak), Haramustek, Šaban, Aščić, Postonjski, Mazalović, Kovačić (64' Cvrtila), Baneković (46' Krpanec), Šoštarić (85' Dačnik-Kovačić), Komorski (45'+2 Vukadin). TRENER: Marijan Glavica

Još članaka iz "Sport"

Facebook