Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan 10. duatlon u Donjoj Stubici

Piše: Darko Ciglenečki
Na 10. duatlonu u Stubici po prvi puta nastupile su članice Triatlon kluba "Hidraulika Kurelja"


Na 10. duatlonu u Stubici po prvi puta nastupile su članice Triatlon kluba "Hidraulika Kurelja" i postigle odlične rezultate. Petra Gidak osvojila je 1. mjesto sa rezultatom 2:33,25 (ukupno 38.). Nikolina Breber osvojila 4. mjesto (ukupno 48.) i sa tim rezultatima djevojke su prvakinje Hrvatske u svojim kategorijama u duatlonu.

Ekipa Hidraulika Kurelja ekipno je osvojila 1. mjesto. Prvakinja Hrvatske u kadetskoj kategoriji postala je Nikolina Fuček sa rezultatom 36:19, druga je Marija Lukina, a treća Danijela Klanjčić. Ekipno 1. mjesto za TK "Hidraulika Kurelja". Juniorke: 1. mjesto Maja Fuček 36:42, Mirka Škudar druga. Kod kadetkinja 1: prvo mjesto je za Mihaelu Bubanko, drugo za Gabrielu Bubanko, a treće za Doru Turk.

Na u ukupnom poretku duatlona (10 km trčanje, 50 km bicikl, 5 km trčanje) prvi je David Pleše, TK Ljubljana, u vremenu od 01:58:35, drugi je Željko Bijuk, TK PULA, a treći Damjan Kromar, TK Inles Riko Ribnica.

Na 3. atletskoj utrci Stubica 2005. trčanoj na 10 km pobijedio je Nedeljko Ravić, AK Varaždin s vremenom 31:56, drugi je Ivica Škopac, AK Croatia maraton, a treći Josip Lacković, AK Varaždin.

Utrka u duatlonu bila je državno prvenstvo u pojedinačnoj i ekipnim kategorijama, a atletska utrka se bodovala za "Run Reebok Trophy" kup Hrvatske.

Organizatori ove sportske manifestacije bili su Triatlon klub "Hidraulika Kurelja" i Sportsko društvo "Stubica" Donja Stubica.

Utrka se održala pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, grada Donja Stubica i općine Stubičke Toplice.

Medijski pokrovitelji bili su Radio Stubica i Zagorski list.

Još članaka iz "Sport"

Facebook