Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan tradicionalni Jurjevski polumaraton

Startalo se dva sata kasnije no inače, na samo Jurjevo, od 13 sati kod Gupčeve lipe. Polumaratonu u dužini od 19 600 met


Startalo se dva sata kasnije no inače, na samo Jurjevo, od 13 sati kod Gupčeve lipe. Polumaratonu u dužini od 19 600 metara, a koji se boduje za Cro cup , cilj je bio kod Spomenika Matiji Gupcu. Od 85 prijavljenih samo je jedan trkač odustao, unatoč vrlo toplom vremenu, bez vjetra.


Domaći atletičar Dražen Dinjar, iz AK Rudolf Perešin nije pobijedio, jer nije ni trčao, umoran od splitskog maratona na kojem je bio 11., a prvi hrvatski trkač. Tu je zato bio Branko Razum, koji ga je dostojno zamijenio, osvojivši treće mjesto, s 8 minuta i 30 sekundi zaostatka za pobjednikom Hendrikom Bottgerom iz AK Žumberak , s vremenom 1:11:30. Drugi je bio Ivan Trs s čak 8 minuta i dvije sekunde zaostatka! U ženskoj konkurenciji ukupno prva je (ukupno 47.) Gordana Kraševac, AK Rudolf Perešin , druga Anja Zechner, AK Žumberak, a treća Mirjana Kovačić, AK Jastreb 99.

Nagrade za prva tri natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su pehari, ekipno pehari te vrijedne nagrade sponzora - posuđe AMC, a u kategorijama - medalje.

Nakon starta polumaratona održan je kros za školsku djecu od 1-8. razreda, u dužini od 200 - 1500 metara, po razredima, a prva tri mjesta osiguravala su medalju, majicu i čokoladu.

Nakon utrke organiziran je ručak i okrepa za sve trkače u sportskom centru Gornja Stubica, uz proglašenja po kategorijama. Uspješan organizator i ove je godine bio AK Rudolf Perešin i Općina Gornja Stubica.

Još članaka iz "Sport"

Facebook