Prethodni članak
Sljedeći članak

Olimpu devetnaest medalja, Jana Pavalić otplivala najbolji rezultat u konkurenciji mlađih juniorki

Na bazenu "Utrina" u Zagrebu održan je tradicionalni miting ZPK


Na 50 metarskom zatvorenom bazenu „Utrina” u Zagrebu, održan je tradicionalni Miting ZPK u organizaciji Zagrebačkog plivačkog saveza i plivačkog kluba ZPK. Na mitingu je nastupilo preko 300 plivačica i plivača iz 24 hrvatskih klubova i klubova iz susjedne nam Slovenije. Natjecanje je bilo podijeljeno dva dijela, u 16 pojedinačnih i 3 štafetne discipline, a medalje su podijeljene u ženskoj i muškoj konkurenciji u tri dobne skupine: seniori/ke, juniori/ke i mlađi/e juniori/ke.

„Olimpovci”predvođeni trenerom Ivicom Androićem nastupili su u sljedećem sastavu: Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Vanja Bartol. Emma Horvat, Hana Blažević, Nikola Iveković, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Lovro Gorupić, Leon Novak, Ivan Fučkar, Niki Horvat i Enio Horvat. Ukupno su osvojili 15 pojedinačnih i 4 štafetne medalje.
U konkurenciji seniora Vili Sivec odnio je pobjedu u utrci na 200 leptir, dok je na 50 leptir bio treći. Odličan nastup imao je Petar Pavalić u konkurencij juniora gdje je pobjedio u utrkama na 50 slobodno i 200 leđno, dok je na 50 i 100 leđno bio srebrni.

Po običaju najuspješnija je bila njegova sestra Jana Pavalić, koja je osvojila četiri zlata za Olimp Zabok. Jana je bila najbolja na 50 slobodno, 100 slobodno, 50 leptir i 100 leđno, te je tako isplivala najvrijedniji rezultat u konkurenciji mlađih juniorki.

Patrik Erceg je u konkurenciji juniora osvojio 2. mjesto na 50 leptir, dok je na 100 leptir bio treći.
Leon Novak je kod mlađih juniora bio treći na 50 slobodno, dok je Emma Horvat u konkurenciji mlađih juniorki bila najbolja na 100 leptir, dok je na 200 leptir bila druga.
Na kraju štafeta Olimpa 4 X 50 MJEŠOVITO MIXED (juniori) u kojoj su nastupili: Petar Pavalić, Patrik Erceg, Jana Pavalić i Vanja Bartol osvojila je srebrnu medalju.

„Olimpovci” su i ovaj put ponosno predstavljali Krapinsko-zagorsku županiju, Grad Zabok i svoju plivačku bazu Terme Tuhelj.

Još članaka iz "Sport"

Facebook