Prethodni članak
Sljedeći članak

Ove godine idemo po 20 medalja

Triatlon klub «Hidraulika Kurelja» održao je svoju redovnu godišnju skupštinu. Prisutnima je prikazan film o


Triatlon klub «Hidraulika Kurelja» održao je svoju redovnu godišnju skupštinu. Prisutnima je prikazan film o prošlogodišnjoj utrci Prvenstva Hrvatske koja je održana u organizaciji kluba u Donjoj Stubici, na kojoj je nastupilo 289 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, BiH te Češke.

Treba spomenuti i kako je prvi duatlon u Hrvatskoj održan u Stubici prije 11 godina. Godišnji i financijski izvještaj za prošlu godinu podnijela je predsjednica kluba Lidija Kurelja. Tako je klub u prošloj godini raspolagao s 34.600 kuna. Skupštinari su se složili kako je to malo te je Stjepan Kurelja upitao predstavnike Grada o raspodjeli sredstava za sport u gradskom proračunu.

O planovima za predstojeću sezonu govorio je trener Mladen Bubanko. Iz prošle godine vrijedno je istaknuti 16 pojedinačnih medalja na Prvenstvu Hrvatske, prva dva mjesta ekipno, četiri prva mjesta u kupu, treće mjesto na krosu Sportskih novosti (5. razredi), nastup na utrci Svjetskog kupa u Austriji i još mnogo postolja i raznih uspješnih nastupa na ukupno 49 natjecanja na kojima su članovi kluba nastupali. Saša Filipović predložio je da se kod raspodjele vrednuju i postignuti rezultati.

Ove sezone članove kluba očekuju nastupi na Prvenstvu Hrvatske u atletici, duatlonu i triatlonu, pojedinačno i ekipno.

- Ove godine mogli bi osvojiti i 20 medalja, što će ovisiti o sredstvima. Za rezultate se ne bojim jer se zimi dobro treniralo i vidi se da su djevojke napredovale – rekao je trener Bubanko.

Klub je bodovao nastupe svojih članica, pa su tako najuspješnijima u 2005. godini proglašene Nikolina Breber (224 boda), Maja Fuček (221 bod) i Petra Gidak (11. mjesto na utrci Svjetskog kupa u Austriji). Klub se također zahvalio i brojnim sponzorima koji su ih pomagali prošle sezone.

Ekipa Triatlon kluba «Hidraulika Kurelja» trenutno se nalazi na kratkim pripremama u Medulinu, što im je omogućio sponzor čije ime nose.

Još članaka iz "Sport"

Facebook