Prethodni članak
Sljedeći članak

Ožujsko kup Ivanec: Poznati polufinalisti

U prekrasnom ambijentu, pred oko 1000 gledatelja, u kojem su, uz gromoglasno navijanje, dominirale trube, sirene, bubnje


U prekrasnom ambijentu, pred oko 1000 gledatelja, u kojem su, uz gromoglasno navijanje, dominirale trube, sirene, bubnjevi i drugi navijački rekviziti, u dvorani ivanečke Srednje škole odigrane su druge dvije četvrtfinalne utakmice „Ožujsko kupa 2007“. Nakon Mal – Gala i Markuš Kleti u subotu, plasman u polufinale ostvarile su momčadi Auto Salon Bokšić Promet i Mile & Renova.

Svoj put prema onome što nikome do sada nije uspjelo, obrani naslova prvaka na ivanečkom turniru, momčad Auto Salona Bokšić Promet nastavila je pobjedom nad M 3 & Auto Promet Galić. Momčad iz Jesenja/Ivanca bolje je otvorila utakmicu i povela golom Pavića iz slobodnjaka, prvak se dugo mučio za izjednačenje individualnom akcijom Hunjaka, ali, već u slijedećoj minuti Novački opet vraća prednost na stranu M 3 & Auto Promet Galić. Ovakav rasplet situacije u prvom dijelu dokazuje da je utakmica bila otvorena, bez kalkulacija i s puno tempa. Auto Salon Bokšić Promet imao je više od igre ali su za protivnika imali vrlo dobru momčad koja im je kvalitetno parirala i neizvjesnost je u tim trenucima bila u samom središtu točke usijanja.

Izjednačenje je stiglo u zadnjim sekundama prvog dijela, kada je Derviščaušević iskoristio veliku pogrešku protivničke obrane, i loptu upućenu iz kornera, neometan, s tri metra poslao u prazan gol.U drugom poluvremenu ipak druga slika. Kvaliteta branitelja naslova došla je do izražaja u drugom poluvremenu, i strpljivom je igrom lomio otpor suparnika, te unutar deset minuta postigao tri gola, za, na kraju još i relativno uvjerljivu, zasluženu pobjedu.

AUTO SALON BOKŠIĆ PROMET – M 3 & AUTO PROMET GALIĆ 5:2 (2:2)

Strijelci:

0:1 Marko Pavić (4)
1:1 Dubravko Hunjak (14)
1:2 Nikola Novački (15)
2:2 Edin Derviščaušević (25)
3:2 Ivica Šekrst (33)
4:2 Edin Derviščaušević (39)
5:2 Edin Derviščaušević (43)

U drugoj utakmici nije bilo neizvjesnosti. Jedno od najugodnijih iznenađenja ovogodišnjeg turnira, lepoglavski KUL, kao da se prestrašio atmosfere, ali i snage momčadi Mile & Renova, i već za pet početnih minuta bio u minusu od tri gola. Do kraja utakmice igrači iz Koretinca postigli su još devet golova i ostvarili super uvjerljivu pobjedu, kojoj nema niti trunke prigovora. Premda, treba istaknuti da su igrači KUL zaslužili postići pokoji gol, jer je bilo prigoda za to, čemu u prilog idu i njihove dvije pogođene stative i prečka. Na ovoj je utakmici Danijel Novak postigao čak šest golova, te se pridružio Maretiću i Šnoflu na vrhu ljestvice strijelaca sa 12 golova.

MILE & RENOVA – KUL 12:0 (6:0)

Strijelac:

1:0 Mate Čuljak (1)
2:0 Danijel Novak (4)
3:0 Dalibor Možanić (5)
4:0 Danijel Novak (17)
5:0 Igor Leskovar (18)
6:0 Danijel Novak (19)
7:0 Domagoj Purgar (27)
8:0 Danijel Novak (28)
9:0 Danijel Novak (35)
10:0 Danijel Novak (37)
11:0 Dražen Peharda (42)
12:0 Dalibor Možanić (45)

A u sklopu drugog četvrtfinalnog dana odigran je turnir momčadi U – 12, na kojem su bili isti sudionici kao i na jučerašnjem U – 10; NK Zagorec, NK Lepoglava i NK Ivančica. Pobjednik je Lepoglava, drugo mjesto pripalo je Zagorcu, a treće Ivančici.

Rezultati:

NK LEPOGLAVA – NK ZAGOREC 4:1
NK ZAGOREC – NK IVANČICA 3:2
NK IVANČICA – NK LEPOGLAVA 0:3

Igrale su i žene. Naime, u majstorici za četvrtog polufinalistu ženskog turnira igrale su ekipe ŽNK Cestica 2005 i NK Lepoglava. U utakmici podjednakih ekipa presudio je jedan gol, i to onaj Maje Hip, zahvaljujući kojem je Cestica otišla u polufinale.

ŽNK CESTICA 2005. – ŽNK LEPOGLAVA 1:0 (1:0)

Strijelac:

1:0 Maja Hip (14)

Polufinale muški:

AUTO SALON BOKŠIĆ PROMET - MAL – GAL
MILE & RENOVA – MARKUŠ KLET

Polufinale žene:

DINAMO MAKSIMIR – CESTICA 2005.
PREGRADA – SRAČINEC

Polufinala se igraju u subotu, 20. siječnja, a satnice s kompletnim programom bit će objavljene sredinom tjedna.


Još članaka iz "Sport"

Facebook