Prethodni članak
Sljedeći članak

Pešec u nastavku presudio u zagorskom derbiju za važne bodove Stubice

4. NL – središte skupina A: 9. kolo: Stubica – Straža 2:0


Zagorski derbi u 9. kolu 4. NL središte odigrali su i Stubica i Straža. Bila je to prva utakmica novog trenera na klupi Stubice, Damira Srebačića. Podsjećamo, Stubica je u ovu utakmicu krenula sa posljednjeg mjesta i svaka utakmica posebno domaća gotovo da je obveza pobjeda, a to nikada nije lako. S druge pak strane Straža je stigla u Stubicu nakon poraza u zagorskom derbiju kod kuće od Mladosti Zabok, ali prije toga je stigla do vrijedne gostujuće pobjede kod Odre, pa joj uspjesi na strani nisu nepoznati.

Na odmor bez golova

Prvi su zaprijetili domaćini u 3. minuti. Davor Iskrić je osvojio jednu loptu na centru, dao desno za Matiju Drempetića, koji puca sa 18 metara, malo pored gola. U 5. minuti na drugoj strani je pokušao Ivan Firer iz slobodnjaka sa 25 metara, ali pucao je dosta preko gola. U 6. minuti Drempetić ubacuje iz slobodnjaka s desne strane, najviši u skoku je Dario Matuša ali glavom puca pored gola. U 10. minuti Straža spaja nekoliko dobrih dodavanja oko obrambene zone domaćina, a Filip Rafaj u završnici akcije gura Firera u priliku na lijevoj strani kaznenog prostora, no njegov udarac je blokiran. U 16. minuti Nikola Pešec se probio po desnoj strani i iz teške situacije pucao, ali lopta odlazi paralelno uz gol na drugu stranu. U 18. minuti Matija Biruš probija desnu stranu i ubacuje po zemlji na drugu stranu, gdje na pet metara malo kasni Luka Bračun. u 20. minuti domaćini pokušavaju iz slobodnjaka, koji sa 25 metara iskosa s desne strane izvodi Pešec. Puca jako ali malo pored desne stative.

U 23. minuti Marko Boršić ubacuje s desne strane, a Biruš puca iz teške situacije, u padu pored gola, a minutu kasnije Fireru se odbija jedna lopta na lijevoj strani, osvaja nešto prostora i ubacuje, a Biruš puca u blok. Stubica prijeti u 29. minuti iz kornera. Izvodi ga Drempetić, lopta mu se vraća, pa daje povratnu na 20 metara za Filipa Nikolu Petira, koji puca jako, ali preko gola. U 32. minuti Straža prijeti iz kornera kojeg izvodi Firer, a na pet metara u gužvi lopta je nekoga malo okrznula i prošla malo pored gola.

U 34. minuti Petir puca izvana sa 25 metara, ali Nejc Travnikar odlično brani. U 44. minuti Stubica ima slobodnjak na 18 metara po sredini. Puca Pešec jako ali preko gola. U sučevoj nadoknadi prvog poluvremena Straža ima dva kornera zaredom, nakon prvoga bilo je malo gužve pred golom, no do udarca nije došlo. Tako se na odmor odlazi bez golova, pa i bez izrazitih šansi. Stubicu je malo poremetila ozljeda kapetana Matuše, koji je pred kraj poluvremena morao napustiti igru.

Nikola Pešec riješio utakmicu

U 47. minuti prva prijetnja u nastavku dolazi od strane gostiju. Lopta je s desne srane ubačena na drugu stranu za Davida Janžeka, koji ju prima u kaznenom prostoru, malo se vraća pa pokušava pucati, ali Petir to blokira. Na drugoj pak strani, u 50. minuti Drempetić sjajno puca sa 25 metara iskosa s lijeve strane i pogađa prečku. U 52. minuti Stubica ima slobodnjak s desne srane, nakon ubacivanja lopta se odbija na 15 metara do Pešeca, koji opet  puca jako, ali i ovaj puta u blok.

Mislav Čuček, koji je ušao u nastavku za Stražu, puca u 56. minuti sa 20-tak metara, ali dosta preko gola. U 68. minuti Drempetić se dobro oslobodio na lijevoj strani na nabacio na drugu stativu, gdje se u vrlo dobroj poziciji našao Iskrić, ali nakon dobrog skoka glavom puca preko gola. U 70. minuti prilika za Stražu. Kada se već činilo da je Stubica izvela jednu loptu iz opasne zone, ona se ipak odbija na nogu Fireru, koji puca iz prve sa 18 metara, gađa lijevi gornji kut Davida Mužine ali lopta odlazi pored gola. I onda u 72. minuti Stubica dolazi do vodstva. Kroz malo prorijeđenu obranu Straže po desnoj strani probio se Pešec, dobio je pravovremenu loptu, iskoristio brzinu, stigao na nekih 10-tak metara i jakim udarcem neobranjivo pogodio pored Travnikara za 1:0.

Pokušao je Pešec i u 73. minuti, ovaj puta s desne strane, ali udarac sa 20-tak metara bio je neprecizan. U 80. minuti Drempetić se othrvao u jednom duelu na centru, krenuo je par metara, a onda se odlučio na iznenadan udarac, no Travnikar je na golu bio spreman. U 81. minuti Straža ima slobodan udarac sa 40-tak metara, lopta je ubačena pred gol, ispada iz ruku Mužini, ali na njegovu sreću Petir je najbliže i izbija loptu iz svog kaznenog prostora. I onda u 83. minuti najljepši trenutak utakmice. Pešec je primio loptu na nekih 25 metara i fantastičnim udarcem 'skinuo paučinu' iz desnog gornjeg kuta Travnikara za 2:0. U 85. minuti Mario Landripet puca u blok, a na odbijenu loptu natrčava Čekolj, no Travnikar brani njegov udarac. Straža je u završnici pokušala iz prekida i ubacivanjima, ali prilika više nije bilo pa Stubica dolazi do vrlo važnih bodova.

Izjave: Damir Srebačić, trener NK Stubica: ''Dečki su odigrali onako kako smo se dogovorili, borbeno, agresivno i smirenu. U većini situacija su dobro odradili posao u vezi ovi mladići i idemo se dalje boriti da se dignemo što više gore sad do kraja.''

Robert Varjačić: trener NK Straža: ''Utakmica nije bila dobra s naše strane. Stubica je bila bolja i ja im na tome čestitam''.

4. NL – središte skupina A, 9. kolo

STUBICA – STRAŽA 2:0

SUCI: Gojak, Lekšić, Mlinac    GLEDATELJA: 50

STRIJELAC: 1:0 Pešec 72', 2:0 Pešec 83'

STUBICA: Mužina, Petir, Matuša (38' Benko) (60' Kelava), Čekolj (87' Božić), Vlahović, Iskrić (81' Korman), Pešec, Drempetić, Mar. Landripet, Pirički; Mat. Landripet; trener: Damir Srebačić

STRAŽA: N. Travnikar, Rafaj (79' Kantolić), G. Čuček, Gajster, Firer, Janžek, Kodelič, Boršić (46' M. Čuček), Peček, Biruš, Bračun (46' Vidićek); trener: Robert Varjačić

Još članaka iz "Sport"

Facebook