Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda Hrvoja Belinića

U Oroslavju održan 3. Oro superslalom - Memorijal Zvonko Mrzljak


U organizaciji AK Oroslavje i tehničku potporu AK Delta u Oroslavju je održana automobilističi superslalom pod nazivom "3. Oro superslalom - Memorijal Zvonko Mrzljak". Utrka je to koja nosi ime legende zagorskog i oroslavskog automobilizma, Zvonka Mrzljaka, koji je ostavio neizbrisiv trag u ovom sportu.

Njemu u čast okupilo se u Oroslavju čak 108 vozača iz cijele Hrvatske. Po prvi puta se utrka vozila u dva kruga. Najviše uspjeha imao je Hrvoje Belinić iz AK Pula - Rovinj koji je sa svojim Reanultom Cliom ostvario vrijeme 5:53,226. Drugi je bio Vjekoslav Čičko (AK Buzet motorsport) s Fiatom 500 koji je ostvario vrijeme 5:56,106, a treći Nenad Demarija (AK Pula Rovinj) s vremenom 6:03,636.

Odličan je bio domaći as, Marin Leš s Citroenom AX GR kojem je postolje u generalnom poretku izmaknulo za nešto više od 200 tisućiniki i s vremenom 6:03,908 zauzeo je četvrto mjesto, dok je slavio u klasi 5. Njegov klupski kolega, Matija Žiljak, s Renaultom Cliom stigao je do sedmog mjesta u ukupnom poretku i drugog mjesta u klasi 3. Od ostalih vozača AK Zagorje Oroslavje Filip Pavlina (Citroen Saxo) zauzeo je 21. mjesto u generalnom poretku i peto u klasi 5, Kristijan Ladišić (Peugeot 306) bio je 29., Josip Popović-Gabud (Ford Fiesta ST) 30., Karlo Dugan (Fiat Cinqucento) 31., Tomislav Mikulić (Peugeot 306) 33., Danijel Slunjski (Fiat Punto) 44., Matija Labaš (Citroen C2 VTS) 45., Kristijan Kroflin (Citroen Saxo) 55., Bojan Vukić (Fiat Madre) 66., Filip Sokolić (Opel Kadet) 69. , a Ivica Boroša (VW Lupo) utrku je završio na 84. mjestu.

Ova odlično organizirana utrka bodovala se za Otvoreno Prvenstvo Zagreba i Open kup Oroslavja. Nagrade najboljim pojedincima dijelio je gradonaćelnik Oroslavja, Vitkor Šimunić.

Ove godine utrka je prerasla u dvodnevni event. Tako je u subotu održano predstavljanje kluba AK Zagorje Oroslavje, te Oldtimer i Tuning Style show, dok je nedjelja bila rezervirana za samu utrku. Novi koncept bio je pun pogodak.

-Oroslavje je grad koji je poznat po automobilizmu i motociklizmu i drago mi je da se ta tradicija nastavlja. Prošle godine najavili smo da ćemo napraviti event od dva dana i održali smo obećanje. Imamo veliki broj natjecatelja, utrke prati veliki broj gledatelja i ja sam jako zadovoljan. Imao sam priliku provesti s stazom s Dariom Šamecom i mogu reći da je to bilo jedno zanimljivo iskustvo. Sad još bolje mogu shvatiti taj adrenalin i ljubav vozača prema ovom atraktivnom sportu - riječi su gradonačelnika Grada Oroslavja, Vitkora Šimunića.

Još članaka iz "Sport"

Facebook