Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda seniora Zagorca VT i veterana Jedinstva

Na Brezovi održan tradicionalni nogometni turnir pod imenom "Brezova 2023"

  • Zagorec VT - NASLOVNA.jpg

    Zagorec VT


Po običaju u odličnoj organizaciji NK Vatrogasac na Brezovi je održan tradicionalni nogometni turnir koji je ove godine okupio četiri seniorske i tri veteranske momčadi. Osim na organizaciju domaći Vatrogasac može biti ponosan i na rezultat jer je na kraju osvojio drugo mjesto nakon što je u finalu poražen od Zagorca VT poslije izvođenje jedanaesteraca rezultatom 6:5.

Vatrogasac

Domaći su prvo napravili veliko iznenađenje i u polufinalu su nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 7:6 izbacili favoriziranu Mladost Zabok, a malo je nedostajalo i da slave u finalu. U prvom dijelu su bili bolja momčad, no odmah početkom nastavka Zagorec VT je poveo pogotkom odlično Severa. Imao je Vatrogasac u regularnom dijelu čak dva jedanaesterca, no prvog je promašio Renato Majsec, da bi drugi pogodio Ivan Krog i nakon regularnog dijela rezultat je bio 1:1, pa se pobjednik turnira odlučivao izvođenjem jedanaesteraca.

Presudio je promašaj najboljeg strijelca domaćih i II. ŽNL KZŽ, Ivana Kroga, koji je u drugoj seriji pucao preko gola, dok su svi ostali igrači jedne i drugi momčadi pogodili, a odlučujući pogodak za pobjedu Zagorca VT postigao je Petar Horvat. Najboljim igračem turnira u konkurenciji seniora proglašen je zasluženo Renato Majsec iz domaćeg Vatrogasca, dok su iz redova Zagorca VT proglašeni najbolji strijelac Marko Sever s dva pogotka i najbolji vratar Karlo Seljan.

Kod veterana imali smo izuzetno zanimljivu situaciju. Tri momčadi igrali su međusobno svaka sa svakom, a na kraju je svaka momčad imala po jednu pobjedu ili po tri boda, pa je presudila gol razlika. Sve momčadi imali su jednak broj postignutih i primljenih golova na svom kontu, pa je na kraju presudilo da je pobjednik turnira ona momčad koja je zabila najviše golova, a to je bilo Jedinstvo. Drugo mjesto pripalo je Petrovskom, a treće Radoboju. Iz redova pobjednika stigli su nam najbolji igrač Mario Gregurić i najbolji vratar Igor Celjak, dok je najbolji strijelac turnira u konkurenciji veterana bio Mladen Šerek iz Petrovskog s dva pogotka.

Najboljim pojedincima i momčadima nagrade su dijelili predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš-Krojf, načelnik općine Sveti Križ Začretje Marko Kos, načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički i tajnik NS KZŽ Juraj Sirovec.

Suci  

Rezultati

Seniori

Polufinale

Vatrogasac - Mladost Z 7:6 p (2:2) (Merkaš, R. Majsec/Poslek, Petek)

Jedinstvo - Zagorec VT 1:2 (Sekalec/Halambek, Zanoški)

Za 3. mjesto: Mladost Z - Jedinstvo 1:0 (Tomek)

FINALE

VATROGASAC - ZAGOREC VT 5:6 p (1:1)

SUCI: Šalković, Skozrit i Jerneić. STRIJELCI: 0:1 Sever 36', 1:1 Krog 68' (11m).

JEDANAESTERCI: Jurina 2:1, Lončarić 2:2, Krog - promašaj, 2:3 Šenkiš, 3:3. Majsec, 3:4 I. Kontrec, 4:4. Peroš, 4:5 Pavlek, 5:5 Povalec, 5:6 Horvat.

VATROGASAC: Jambrek, M. Majsec, Povalec, Merkaš, Peroš, L. Majsec, Videk, R. Majsec, Mladenović, Švenda, Sedlar, Potočki, Dlesk, Krog. TRENER: Tomislav Rogan

ZAGOREC VT: Seljan, Martinec, Habazin, Škarica, L. Kontrec, Tisanić, Lončarić, Horvat, Dragčević, Halambek, Zanoški, Pavlek, Šenkiš, Koletić, I. Kontrec, Sever. TRENER: Zdenko Brgles

Konačni poredak:

 1. Zagorec VT

 2. Vatrogasac

 3. Mladost Zabok

 4. Jedinstvo

 

Najbolji pojedinci:

-najbolji igrač: Renato Majsec (Vatrgogasac)

-najbolji strijelac: Marko Sever 2 gola (Zagorec VT)

-najbolji vratar: Karlo Seljan (Zagorec VT)

Marko Sever, Renato Majsec i Karlo Seljan

Veterani

Radoboj - Jedinstvo 2:1

Petrovsko - Radoboj 1:0

Jedinstvo - Petrovsko 3:2

Konačni poredak:

 1. Jedinstvo 3 (4:4)

 2. Petrovsko 3 (3:3)

 3. Radoboj 3 (2:2)

Najbolji pojedinci:

-najbolji igrač: Mario Gregurić (Jedinstvo)

-najbolji strijelac: Mladen Šerek 2 gola (Petrovsko)

-najbolji vratar: Igor Celjak (Jedinstvo)

Još članaka iz "Sport"

Facebook