Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda zagića Inkera i limača Bistre

NK Klanjec organizirao 2. Terme Tuhelj kup za zagiće i limače


U organizaciji NK Klanjec u Klanjcu je održan 2. Teme Tuhelj kup za zagiće i limače. Nastupilo je ukupno 28 ekipa iz Hrvatskog zagorja i Zagrebačke županije. Turnir je održan u dva natjecateljska dana. Prvog dana nastupilo je 11 ekipa zagića, a drugog 17 ekipa limača, među kojima je bila jedna ekipa sastavljena od djevojčica.

U konkurenciji zagića prvo mjesto osvojio je Inker iz Zaprešića koji je u finalu s 2:1 bio bolji od Blata. U borbi za treće mjesto sastali su se Bistra i domaći Klanjec. Nakon regularnog dijela bilo je 0:0, ali je Bistra bila bolja u izvođenju penala i pripalo joj je treće mjesto, dok je Klanjec bio na kraju četvrti. Najboljim igračem turnira u konkurenciji zagića proglašen je David Kuš iz Inkera, najbolji strijelac bio je Matko Kurilić iz Blata, a najbolji vratar Luka Horvatin iz redova Klanjca.

U konkurenciji limača slavila je Bistra koja je u finalu s 4:0 bila bolja od Oroslavja. U utakmici za 3. mjesto Zagorec VT je s 5:0 nadvisio Jedinstvo. Za najboljeg igrača u konkurenciji limača proglašen je Ivan Belinić iz Bistre, najbolji strijelac bio je Filip Mokrovčak iz Oroslavja, a najbolji vratar Leon Kokot iz Zagorca VT.

Nagrade najboljim momčadima i pojedincima dijelili su gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i predsjednik NK Klanjec Toni Bogović.

-Zahvaljujem se svim sponzorima, prije svega Gradu Klanjcu, Termama Tuhelj, TZ Biser Zagorja i Nogometnom savezu KZŽ. Isto tako zahvaljujem se svim članovima kluba i volonterima, roditeljima, sucima, trenerima, a najviše mladim nogometašima i nogometašicama zbog kojih smo sve ovo i organizirali. Vidimo se iduće godine na istom mjestu - riječi su Tonija Bogovića, predsjednika NK Klanjec. Sve pohvale NK Klanjec kako na ideji, tako i na samoj organizaciji ovog turnira koji će sigurno postati tradicionalan.

Konačni poredak zagići:

1. Inker

2. Blato

3. Bistra

4. Klanjec

Konačni poredak limači:

1. Bistra

2. Oroslavje

3. Zagorec VT

4. Jedinstvo Sveti Križ Začretje

Još članaka iz "Sport"

Facebook