Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjednik Slavek i prijatelji

U Donjoj Šemnici održan 9. memorijalni malonogometni turnir 2 viteza domovine Ivan Krepelnik i Stjepan Haramina


U Donjoj Šemnici održan je 9. memorijalni malonogometni turnir 2 Viteza Domovine Ivan Krepelnik na kojem je nastupilo 16 ekipa a pobjednik je ekipa Slavek i prijatelji.

SLAVEK I PRIJATELJI

Prije samog početka turnira, u nazočnosti predstavnika braniteljskih udruga s područja naše Županije, hrvatskih branitelja, obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, mještana, saborskog zastupnika i gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, te mnogih drugih uzvanika održano je svečano polaganje cvijeća i paljenje svijeća u spomen na dva hrvatska viteza domovine, Ivana Krepelnika i Stjepana Haramine koja su dala nemjerljiv doprinos domovinskom ratu, kod spomen - ploče u Donjoj Šemnici, kao vječni podsjetnik na njihovu žrtvu.

GRADITELJSTVO MERKAŠ

Turnir je protekao u ozračju odlične organizacije i kvalitetnog malog nogometa koji su pružile ekipe da bi na kraju u polufinalu ipak završile 4 koje su pružile najkvalitetniji mali nogomet – Slavek i prijatelji, Graditeljstvo Merkaš, ŠU Gornja Šemnica i Bedex boys. 

BEDEX BOYS

U prvom susretu polufinala igrali su Bedex boys i Graditeljstvo Merkaš da bi nakon zaista lijepe i pomalo dramatične igre susret i nakon vodstva Bedex boysa igrači Graditeljstva sve preokrenuli te na kraju slavili rezultatom 3:1 i  plasirali se u finale.

U drugom polufinalu ekipa Slavek i prijatelji lako je prošla prepreku zvanu ŠU Gornja Šemnica pobijedivši 3:0.

U borbi za treće mjesto izvodili su se samo penali u kojima je više sreće i smirenosti imala ekipa Bedex boysa pobijedivši rezultatom 2:1 ekipu ŠU Gornja Šemnica.

Finalni susret je pokazao da su se u finalu susrele dvije ekipe koje su odigrale do tog trenutka najkvalitetniji nogomet što su i prikazali u međusobnom srazu. Za nijansu bolje, sigurnije i mirnije odigrala je ekipa Slavek i prijatelji koja se nakon vodstva od 2:0 malo opustila te su igrači Graditeljstva smanjili na 2:1 što  je donijelo malu dramatičnost susretu ali su ipak na kraju igrači Slavek i prijatelji sasvim zasluženo slavili i osvojili prvo mjesto na ovom vrlo kvalitetnom turniru.

TOMISLAV FERDELJA

Četiri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i novčane nagrade dok će prijelazni pehar  ove godine, do slijedećeg turnira, ukrašavati vitrine ekipe Slavek i prijatelji. Sve nagrade uručio je Zoran Gregurović, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine.

Dodijeljene su individualne nagrade – prigodne skulpture- titulu najboljeg strijelca  ponio je Tomislav Ferdelja ( Bedex boys ), najbolji golman je, druga uzastopna nagrada na ovom turniru, Alen Đurman (Slavek i prijatelji) dok je najbolji igrač turnira bio Matija Bobek (Slavek i prijatelji).

Sve susrete odlično su sudili Nikola Kožar, Mihael Jerneić i Željko Tuđa.

ALEN ĐURMAN

REZULTATI: Četvrtzavršnica: Perfa – Graditeljstvo Merkaš 4:5 ( 2:2 ); DVD Šemnica – Bedex boys 0:2; ŠU Gornja Šemnica – Cvetlin 2:0; Slavek i prijatelji – Radograd 2:1 ( 0:0 ). Poluzavršnica: Bedex boys - Graditeljstvo Merkaš 1:3; ŠU Gornja Šemnica – Slavek i prijatelji 0:3. Za treće mjesto: Bedex boys – ŠU Gornja Šemnica 2:1 ( na penale ). Finale: Graditeljstvo Merkaš – Slavek i prijatelji 1:2.

MATIJA BOBEK

Još članaka iz "Sport"

Facebook