Prethodni članak
Sljedeći članak

POLJSKA - HRVATSKA 3:3 Livaković dobio crveni karton


Foto:  Jacek Szydlowski/Forum  Pixsell 

Hrvatska reprezentacija u dramatičnoj utakmici u Varšavi remizirala je s Poljskom 3:3 i tako se približila korak bliže prolasku grupne faze Lige nacija, ali i, po svemu sudeći, statusu nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Loše su Vatreni ušli u utakmicu, redale su se greške u obrani i Poljaci su dominirali.

Već u 5. minuti izigrali su Poljaci tako desnu stranu hrvatske obrane, a udarac Zielinskog je od bloka Erlića završio u mreži za vodstvo domaćina 1:0.

Ni nakon toga Hrvatska se nije trgnula, no nakon prekrasnog gola Borne Sose u 20. minuti, sve se preokrenulo.

Naime, Modrićev ubačaj iz slobodnog udarca odbila je domaća obrana, ali je na lopti prvi bio Sosa, koji je sa 17-18 metara fantastično pucao iz prve i poravnao rezultat.

Nakon toga slijedio je ekspresni preokret u režiji dvojice mladih Dinamovaca, Petra Sučića i Martina Baturine.

Prvo je Sučić u 24. minuti odigrao dupli pas s Baturinom i zatim lijevom nogom neobranjivo pogodio za vodstvo Hrvatske.

Samo dvije minute kasnije, Sučić je iskoristio pogrešno dodavanje Davidowicza i presjekao loptu, a potom je podvalio pred gol za Baturinu, koji je ostao miran u završnici i zabio za povećanje prednosti na 3:1.

Ipak, u zadnjoj minuti prvog poluvremena, Poljaci su uspjeli smanjiti na 2:3.

Nije Modrić uspio osvojiti loptu u duelu sa Zielinskim, koji je s poda proigrao Zalewskog. Nije dobro reagirao ni Šutalo, a Zalewski je pogodio neobranjivo za Livakovića.

Imala je Poljska u samoj završnici još jednu priliku, ali je Livaković čudesno obranio zicer Kaminskog.

Hrvatska je odlično krenuula u drugo poluvrijeme, imala nekoliko odličnih prilika, no, u 68. minuti Poljska je zabila za 3:3. 

Lewandowski se othrvao Erliću i ostavio loptu za Szymanskog, a on je lijepim udarcem sa 17 metara pogodio za poravnanje.

Onda je u 76. minuti uslijedio šok za Vatrene, kad je Dominik Livaković dobio crveni karton.

Izašao je daleko od gola i pokupio jednu loptu ispred Lewandowskog nakon lošeg dodavanja Perišića, ali je u nastavku pokupio poljskog napadača i zaradio isključenje.

Poljaci su do kraja utakmice s igračem više radili dosta problema našim reprezentativcima, no, rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao...

Još članaka iz "Sport"

Facebook