Prethodni članak
Sljedeći članak

Prekrasna borilačka priredba u Stubičkim Toplicama

Piše: Tomislav Benčić
U organizaciji Stubica boksa, u Stubičkim Toplicama je u petak održana Noć savate boksa, na teras


U organizaciji Stubica boksa, u Stubičkim Toplicama je u petak održana Noć savate boksa, na terasi Caffe bara Don Corleone. Više stotina posjetitelja uživati je u sedam revijalnih mečeva i tri meča finala Prvenstva Hrvatske.


Prve su u ring izašle kadetkinje Stubica boksa Valentina Ivančić i Jasmina Beljak u kategoriji do 40 kg i njihov meč je završio nerješeno.

Nakon njih snage su odmjerile Dijana Sumpor (Sesvetski Kraljevec) i Nadja Šećović (Stubica boks). Nakon dinamične borbe odlukom sudaca 2:1 pobjedila je Dijana Sumpor. Na veliko oduševljenje okupljene publike domaća natjecateljica Mia Žukina pobjedila je Ines Šimunić (Sesvetski Kraljevec) uvjerljivo odlukom sudadaca 3:0.

Suprotno ovom meču veliko nezadovoljstvo publike uslijedilo je nakon meča Matije Šenjuga (Omega Varaždin) i Danijela Sekulić – Štefanec (Stubica boks), koji je odlukom sudaca 2:1 presuđen u korist Šenjuga.

Prvi prekid borbe vidjeli smo u meču između Petra Jelovca (Arsenal Ivezić) i Danijela Jambrečine (Stubica boks).

Nedovoljno oporavljeni Jambrečina obnovio je ozljedu lakta u meč je prekinut u 1. rundi. I slijedeći meč između Josipa Bunića (Arsenal Ivezić) i Miroslava Tustića (Stubica boks). Sudac u ringu je već u 1. rundi tri puta brojao Buniću te je nakon toga prekunuo meč. Na isti način završen je meč između Nene Jakopca (Arsenal Ivezić) i Petra Kupija (Stubica boks).

Kupi je od početka pokazao nadmoć i ponovno je sudac u ringu morao prekinuti meč.

Željka Jarec i Dubravka Boroša

Nakon toga uslijedila je demonstracija savate boksa u izvođenju kadeta Stubica boksa te dviju finalistica ovogodišnjeg Prvenstva svijeta (svaka u svojoj kategoriji) Željke Jarec i Dubravke Boroša.


Po završetku demonstracija uslijedili su i finalni mečevi Prvenstva Hrvatske. U kategoriji do 74 kg Frane Radić (Pitbull Split) na bodove je pobjedio Luku Habeka (Omega Varaždin). U kategoriji do 70 kg Emerik Večerić (Omega Varaždin) je već u 1. rundi 3 puta srušio Renata Gogoševića (Pitbull Split) i sudac u ringu je prekinuo borbu, na veliko iznenađenje okupljene publike, pa i samih boraca.

Čak i pobjedniku Večeriću nije bilo jasno da je meč gotov i bio je vrlo zbunjen ovom odlukom suca. Nakon prekida jedno vrijeme poraženi Gogošević nije niti htio doći na proglašenje, a isto tako je i napustio ring bez da je uzeo pehar za drugoplasiranog.

Nikakvih dvojbi nije bilo u meču Ivice Brčića (CBS Osijek) i Maria Bukala (Ban Jelačić). Nakon 3 vrlo žestoke i dinamične runde, u 4. nakon serije udaraca Bukala, trener Ivice Brčića baca ručnik u ring i predaje meč.

Još članaka iz "Sport"

Facebook