Prethodni članak
Sljedeći članak

Prolazom Zagorca u Krapinu dolazi hrvatski prvoligaš!


U srijedu, 30. kolovoza 2023. godine s početkom u 16,30 sati, krapinski Zagorec u pretkolu hrvatskog Kupa na svom terenu u Podgori krapinskoj dočekuje Omladinac Staro Topolje.



Vjerujem da velikoj većini navijača plavih iz Krapine protivnik Zagorca je velika nepoznanica.

Za malo bolje poznavatelje hrvatskog nogometa poznato je da je to županijski prvoligaš Brodsko – posavske županije - da je osnovan 1947. godine te najčešće nastupaju u slijedećem sastavu ( imena neće previše nikome reći jer to su ipak igrači niže ligaša, op.a. ): Sudić – Seifert, Kozbašić, Tuferdžić, L. Islami, Omičević, Barić, Vidaković, Grgurević, A. Islami i Živić dok priliku sa klupe čekaju Bišof, Ilakovac, Smolčić, Putniković, Babić, Malovan i Lišćuk ( strijelac dva pogotka i jednom asistent u finalu županijskog Kupa u pobjedi 3:1 nad Omladincem Gornja Vrba koji je u tom trenutku bio za dva ranga višoj ligi, op.a. ) dok je trener Irfan Islami. Prošle sezone do posljednjeg kola bili su u „igri“ za naslov prvaka ali su u posljednjem kolu u direktnom srazu sa izravnim konkurentom poraženi 0:2 Na kraju su se morali zadovoljiti s odličnim drugim mjestom te učinkom od dvadeset pobjeda, tri remija i isto toliko poraza.

Krapinski Zagorec izraziti je favorit u ovom susretu ali ne treba smetnuti sa uma da ovo je utakmica Hrvatskog Kupa a u Kupu su iznenađenja uvijek moguća i najčešća u odnosu na prvenstvene utakmice. Sjetimo se samo poraza zagrebačkog Dinama od Dugog Sela ( 8. rujna 1998., u Dugom Selu dogodila se jedna od najvećih sportskih senzacija u hrvatskom sportu. NK Dugo Selo izbacilo je Dinamo, tada pod imenom Croatia, u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Ne zaboravimo da je tada NK Dugo Selo bilo član Jedinstvene županijske lige - 4. razina natjecanja – op.a.) ili možda nešto svježije i to u našoj Županiji kada je Zagorec na svom terenu kao izraziti favorit i mjesec dana kasnije uvjerljivo postao prvak Treće lige izgubio od „autsajdera“ zabočke Mladosti koju je tada vodio današnji glavni strateg Zagorca Ivan Zubić.

Zato je ovo susret u kojem svi igrači moraju ući u utakmicu sto posto jer svako opuštanje i podcjenjivanje protivnika moglo bi biti kobno iako poznavajući ovu današnju mladost Zagorca ne vjerujem da će do toga doći već da će se baciti „na glavu“ i pokušati dovesti u svoje dvorište hrvatskog prvoligaša u šesnaestini finala hrvatskog Kupa. Ovom utakmicom krapinski Zagorec je ušao u vrlo gusti raspored odigravanja službenih utakmica jer u nepunih 23 dana mora odigrati čak šest (6) utakmica. Jedna je apsolvirana – Zelina, 25.08. – pobjeda u gostima 2:0; a slijede Omladinac, 30.08; Lukavec, 02.09.; Bistra 09.09.; Samobor, 13.09.; i Sava Strmec 17.09.2023. godine u nekakvom prosijeku ispada da Zagorec ima službenu utakmicu svaki četvrti dan.

Još članaka iz "Sport"

Facebook