Prethodni članak
Sljedeći članak

Šamec nastavlja pobjednički niz

Ovog se vikenda na Malačkoj održala Međunarodna brdska utrka koja je bodovana i za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo povijes


Ovog se vikenda na Malačkoj održala Međunarodna brdska utrka koja je bodovana i za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo povijesnih vozila, Šampionat Bosne i Hercegovine i Škoda Fabia kup. Staza duga 5200 metara odlično je bila pripremljena, a organizacija SAK-a Split je zadovoljila.

Izuzetno vruće vrijeme stvaralo je nervozu među vozačima pa prekidi nisu bili rijetka pojava. Klasa 18 Felicia brojala je sedam natjecatelja među kojima su se našli Dario Šamec i Tomislav Gredičak kao predstavnici AMK-a Stubaki.

Dosta jaka konkurencija okušala se na teškoj i opasnoj stazi, a već na prvom treningu nazirali su se favoriti. Na nedjeljnom warmupu Gredičak je očešao gume u šikani te izletio sa staze oštetivši automobil. Brzo se prionulo klepanju kako bi mogao startati na utrkama.

Na prvoj utrci očekivano se odvojio Roberto Rauš sa 5 sekundi ispred drugoplasiranog Šameca. Treću poziciju osvojio je Neven Križanac sa 7 sekundi zaostatka. Tomica Gredičak se dokoturao do cilja sa 30 sekundi zaostatka i osvojio 6. mjesto.

Druga utrka donjela je promjene u vremenima ali ne i u poretku. Rauš je skinuo još sekundu dok je Šamec odvozio gotovo isto vrijeme. Treći je završio Neven Križanac sa sekundom zaostatka za Dariem. Četvrto plasirani Boris Belamarić nakon utrke je uložio protest na natjecateljska vozila Rauša i Križanca.

Križanac je unatoč tome odveo automobil sa zatvorenog parkirališta i nestao, te je automatski diskvalificiran. Rauš nije dopustio raskapanje motora te je i on diskvalificiran. Za oba vozača slijedi disciplinska mjera Hrvatskog auto i krating saveza.

Sljedeća utrka na kojoj će nastupiti vozaći AMK Stubaki održava se 2. i 3. lipnja na Učkoj.

Deataljnije na: Racingteamsamec.com

Konačni poredak:

Dario Šamec 7:06,981
Boris Belamarić 7:12,157
Srećko Bura 7:34,807
Tomislav Gredičak 7:51,283
Marina Miše 7:55,514
Neven Križanac diskvalificiran
Roberto Rauš diskvalificiran

Još članaka iz "Sport"

Facebook