Prethodni članak
Sljedeći članak

Sara Rivetti na međunarodnim Sportskim igrama mladih

Završene sportske igre mladih u Splitu


Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi. Tradicija duga 27 godina započela je u Splitu, kroz godine održavanja igre su rasle i širile se na cijelu Hrvatsku i šire. Bosna i Hercegovina se priključuje 2010.g. a nedugo zatim i Srbija te igre dobivaju međunarodni karakter sa više od 2,5 milijuna sudionika.

Natjecanja se odvijaju u 10 sportova, a to su: mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, tenis, stolni tenis, šah, graničar i atletika (utrka na 60m).

Krapinsko-zagorska županija imala je svoje predstavnike na Državnoj završnici Plazma sportskih igara mladih u Splitu ( održano početkom kolovoza, op.a. ) i to u Coca-cola Cupu, Fide turniru u šahu i stolnom tenisu. Toni Rivetti, Stella Presečki i Sara Rivetti branili su boje svoje županije u stolnom tenisu, a Dominik Bezjak igrao je na Fide turniru u šahu dok je ekipa „Bumo  probali“ iz Zaboka ( osvojili drugo mjesto, op.a. ) igrati na Coca – cola Cupu.

Predstavnici Županije odlično su prezentirali sport svije regije te je ekipa „Bumo probali“ iz Zaboka osvojila drugo mjesto imala najboljeg strijelca Cupa u Patriku Pripeljašu.

 U stolnom tenisu nastupilo je 65 natjecatelja iz gotovo svih županija, a oni najbolji ostvarili su pravo nastupa na međunarodnom finalu koje će se održati od 21. do 26.8.2023. u Splitu.

Iz Krapinsko-zagorske županije nastupile su Sara Rivetti plasmanom sa kvalifikacijskog turnira i Stella Presečki koja je nastupila uz pozivnicu direktora natjecanja, obje u kategoriji 2011. i mlađi.

Sara Rivetti je u grupnoj fazi natjecanje završila kao prvoplasirana, dok je Stella Presečki zauzela drugo mjesto te su obje nastavile natjecanje u eliminacijskoj fazi gdje ih je ždrijeb u četvrtini finala stavio na suprotne strane stola.

Sara Rivetti je uvjerljivo svladala svoju, dvije godine mlađu, klupsku kolegicu rezultatom 3:0 u setovima (11:2, 11:9 i 11.3) i nastavila dalje do polufinala finala gdje je, u neizvjesnom meču, izgubila od pobjednice turnira Anđele Živković iz Šibenika rezultatom 3:0 u setovima (13:11, 12:10 i 11:3).

Poredak:

1. Anđela Živković, Šibenik; 2. Loreta Mandić, Šibenik; 3. Sara Rivetti, Krapina

3. Iva Lešić Duralija, Zagreb. Stella Presečki se plasirala unutar 6 najboljih u svojoj kategoriji.

Najljepša vijest, uz ove dobre rezultate, je svakako poziv za međunarodno natjecanje u Splitu Sari Rivetti, mladoj stolnotenisačici iz Krapine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook