Prethodni članak
Sljedeći članak

Saša Tršinski pozvana u reprezentaciju Hrvatske


Nakon šest godina marljivog i predanog rada, zabočka skijašica Saša Tršinski pozvana je u hrvatsku reprezentaciju, na



Nakon šest godina marljivog i predanog rada, zabočka skijašica Saša Tršinski pozvana je u hrvatsku reprezentaciju, na temelju trenutno druge pozicije u kategoriji mlađih djevojčica.

Veliki je to uspjeh, a s druge strane i olakšanje kako za nju tako i za njenu cijelu obitelj koja joj je od početka velika potpora. Iako je bila u maloj krizi na posljednje četiri utrke, Saša je na Sljemenu osvojila dva druga mjesta, koja su je učvrstila na drugoj poziciji, odmah iza sada neprikosnovene Andreje Komšić.

Što Saši znači ulazak u reprezentaciju? Znači da će minimalno 170 dana provesti na snijegu, a ne kao do sada 25-30, a time će se automatski približiti Komšićki koja već i sada ima preko 150 dana. Ujedno je to i jedno veliko rasterećenje za obitelj koja je već pomišljala o prodaji jedne nekretnine kako bi svojoj kćerkici omogućila što bolji skijaški razvoj.

Vremena za slavlje nije bilo previše. Odmah nakon Sljemenske utrke Saši je prišao glavni trener reprezentacije Mislav Samaržija i rekao joj da ode u Dom sportova zadužiti opremu. Srce je jače zakucalo, šest je godina Saša sanjala kockastu jaknu, a proteklog vikenda ju je i obukla.

– Tata, moja je, zaslužila sam je - ponosna je bila Saša na sebe pred ocem koji je jedva susprezao suze. Koliko neprospavanih noći, prijeđenih kilometara, suza i smijeha, ali vrijedilo je.

Težak raspored

Već u ponedjeljak Saša je s reprezentacijom krenula pod Innerkremsa, gdje će odraditi pet treninga, a 14. i 15. veljače u Škofja Loki je očekuje natjecanje Pokal Loke, FIS natjecanje u slalomu i veleslalomu. Nakon toga slijedi povratak u Innekrems, pa putovanje u talijansku Panarottu na Topolino cup koje je neslužbeno Prvenstvo svijeta gdje će 20. i 21. veljače voziti slalom i veleslalom.

Povratak u Zagreb predviđen je za 22. veljače, a već 24. i 25. veljače na Sljemenu će se održati novo FIS natjecanje pod nazivom Croski Zagreb. Osam treninga i šest utrka u 17 dana, teško je ali i dragocjeno iskustvo. U ovom trenutku je najvažnije da se opusti i da sve od sebe. Samim probitkom u reprezentaciju napravila je mnogo.

Nastavi li tako marljivo i predano raditi sigurno je očekuju mnogi zvjezdani trenuci u bijelom sportu. Sašin talent nikad nije upitan, a sada kada znatno poveća broj treninga tko zna gdje će joj biti kraj.

Rezultati

Veleslalom: 1. Andrea Komšić 55.08 (Nordis), 2. SAŠA TRŠINSKI 56.71 (ZAGREB), 3. Veronika Blašković 56.85 (Delnice), 4. Niki Jovanović 57.71 (Medveščak), 5. Dea Mataić 58.42 (Zagreb)…

Slalom:
1. Andrea Komšić 1:25.42 (Nordis), 2. SAŠA TRŠINSKI 1:34.26 (ZAGREB), 3. Paola Marotti 1:34.70 (Rijeka), 4. Dea Mataić 1:35.16 (Zagreb), 5. Veronika Blašković 1:36.05 (Delnice)…

Poredak nakon devet odvoženih utrka:
1. Andrea Komšić 900 (Nordis), 2. SAŠA TRŠINSKI 650 (ZAGREB), 3. Veronika Blašković 476 (Delnice), 4. Buga Kovač 387 (Nordis), 5. Paola Marotti 373 (Rijeka)…

Još članaka iz "Sport"

Facebook