Prethodni članak
Sljedeći članak

Saši Tršinski nesretno izmakla olimpijska medalje

Nisku uspješnih utrka Saše Tršinski danas je nastavila. Na ZOI mladih u Innsbrucku nakon jutros odvožene prve slalomke vožnje Saša je zauzimala odlično četvrto mjesto, zaostajeći za vodećom Petrom VLHOV 1,24 sekunde, a dok joj je treće plasirana austrijanka Ager "bježala" samo 6 stotinki.


Nisku uspješnih utrka Saše Tršinski danas je nastavila. Na ZOI mladih u Innsbrucku nakon jutros odvožene prve slalomke vožnje Saša je zauzimala odlično četvrto mjesto, zaostajeći za vodećom Petrom VLHOV  1,24 sekunde, a dok joj je treće plasirana austrijanka Ager "bježala" samo 6 stotinki.

U drugu vožnju Saša je sjajno krenula, te je na prvom prolazu imala prvo prolazno vrijeme, na žalost odmah nakon prolaza najveća nada hrvatskog skijanje je pala i tako ostala bez olimpijske medalje. Drugu vožnju od pet prvoplasiranih nakon prve vožnje završia je samo Petra Vlhov, što govori u kakvom je lošem stanju bila staza.

Potrebno je napomenuti da je od kandidatkinja za medalju nakon prve vožnje Saša opet bila najboje plasirana skijašica u svom godištu.

Da podsjetimo, na otvaranju ZOI mladih u Innsbrucku Saša je prvo osvojila 12. mjesto u superveleslalomu, a onda je dan nakon toga bila 14. u super kombinaciji. Još je važnija činjenica da je najbolja skijašica u svom godištu (1996.) u obje discipline, na utrci ženskog veleslaloma  Saša je zauzela odlično 11. mjesto sa zaostatkom od + 3.43 za pobjednicom Clarom Direz (FRA) s ukupnim vremenom 1:56.13.

Nastupi na ZOI mladih potvrdili su vrijednost i kvalitetu Saše Tršinski, kao i riječi Janice Kosteliće koja u Saši vidi svoju nasljednicu. Sašino vrijeme neupitno dolazi.

Još članaka iz "Sport"

Facebook