Prethodni članak
Sljedeći članak

Šesti Međunarodni šah festival - Mladi i šah u Kumrovcu


Pred nama je 6. Međunarodni šah festival - Mladi i šah u organizaciji kumrovečke udruge "Inicijativa za razvoj Kumrovca". Ovaj sada već tradicionalni susret mladih šahistkinja i šahista održat će se 18.05.2024. s početkom u 10,00 sati ispred hostela Kumrovec ( u slučaju kiše u Osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec). U prvom dijelu festivala mladi će imati priliku poslušati i pratiti demonstraciju o šah završnicama jedine hrvatske velemajstorice Mirjane Medić.

Nakon predavanja, u drugom dijelu slijedi odigravanje šahovske partije na šahu u prirodi s velikim figurama između velemajstorice Medić i najboljeg šahovskog kadeta Hrvatskog zagorja.

U trećem dijelu događanja održati će se turnirsko natjecanje prema kategorijama/uzrastima na otvorenim prostorima Kumrovca ( hostel Kumrovec, Staro selo Kumrovec, Dječji park, park Sidonije Erdody

Rubido...). Igra se prema sistemu 2x10 min. , broj kola ovisi o broju igrača, a igrači će biti raspoređeni u 5 kategorija ( U-8, U-20), vodeći računa da će se svima omogućiti sudjelovanje. Po završetku natjecateljskog dijela predviđena je podjela medalja najuspješnijima, zahvalnica klubovima i školama, te druženje uz prigodan domjenak za mlade sudionike.

Još članaka iz "Sport"

Facebook