Prethodni članak

Skandal u hrvatskom tenisu: 'Ovdje toliko smrdi da ja ne mogu ostati u prostoriji'


Hrvatski teniski savez uzdrman je skandalima i sukobima između pojedinih igrača i čelništva Saveza.

Kako piše Nacional, sada već bivšoj predsjednici Saveza Nikolini Babić igrači su najavili bojkot u Davis Cupu ako se ne realizira izgradnja teniskih terena u Splitu.

Tenisači su ipak došli u Varaždin na pretkvalifikacijski dvoboj protiv Litve, no onda je sukob eskalirao. Navodno je Borna Gojo odbio pružiti ruku predsjednici Babić uz komentar:

'Ne želim se rukovati s prevarantima i lažovima.'

Predsjednica je pokušala ublažiti situaciju te je otišla u svlačionicu da bi porazgovarala s njima, no Gojo je tada komentirao:

'Ovdje toliko smrdi da ja ne mogu ostati u prostoriji.'

Nakon toga je Nikolina Babić odlučila podnijeti ostavku na funkciju predsjednice HTS-a koju obavlja posljednjih šest godina. Svoj je odlazak obrazložila privatnim i poslovnim obvezama.

Do sukoba je došlo zbog zahtjeva koje je 2021. godine u ime igrača iznio Borna Gojo. Tada je javno rekao da od predsjednice traži izgradnju teniskih terena jer od 2017. godine ne postoji Hrvatski teniski centar koji je ranije postojao na Zagrebačkom velesajmu. Tenisači od tada, kad su u Hrvatskoj, nemaju uvjeta za treniranje.

Predsjednica mu je tada javno obećala izgradnju terena, ali oni još nisu izgrađeni pa je to neispunjeno obećanje bilo okidač da nedavni sukob nakon kojeg je podnijela ostavku.

Novi čelni čovjek HTS-a trebao bi biti izabran na sjednici Skupštine 16. listopada, a trebao bi to biti bivši ministar financija, Zdravko Marić.

No, navodno su međuljudski odnosi bili toliko loši da su unutar Saveza padale razne optužbe, Borna Ćorić je prema navodima Nacionala napao izbornika Velimira Zovka jer ga nije zaštitio pred novinarima kada je pričao o tome da tenisač ne želi igrati za reprezentaciju...

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook