Prethodni članak
Sljedeći članak

Strijelci Tekstilca prvaci Hrvatske

Proteklog vikenda je na streljani u Stobreču, u organizaciji Streljačkog saveza Splitsko dalmatinske županije održano Pr


Proteklog vikenda je na streljani u Stobreču, u organizaciji Streljačkog saveza Splitsko dalmatinske županije održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju malokalibarskim oružjem. Iako s vrlo malo treninga na Prvenstvu je nastupila i ekipa Streljačkog kluba Tekstilac iz Zaboka.

Prvog dana natjecanja, u subotu pucala se disciplina 3x40 metaka trostav (ležeći, stojeći, klečeći). Ekipa Tekstilca (Damir Borovčak, Darko Bulaja, Zoran Žigman) zauzela je 5. mjesto.

Darko Bulaja je bio 9. s ukupno 1117 krugova. Zoran Žigman je sa 1115 krugova zauzeo 10. mjesto. Damir Borovčak zauzeo je 14. mjesto s 1102 kruga.

U nedjelju se pucalo 60 metaka ležeći, gdje je ekipa Tekstilca osvojila prvo mjesto s pogođenih 1745 krugova, sedam više od drugoplasiranog Bjelovara i devet od trećeg Osijeka.

Damir Borovčak je nakon 60 hitaca zauzimao odlično 3. mjesto, no sve je pokvario prvim hicem u finalnoj seriji (8,4), te su ga pretekli Štritof i Hižak, pa je Borovčak na kraju završio na 5. mjestu. U finalnu seriju se plasirao i Darko Bulaja kao 7. nakon 60 hitaca, da bi nakon finala završio na 8. mjestu. Zoran Žigman je bio 13. s 577 krugova. Mogao se Žigman plasirati i u finale da je bio malo precizniji u posljednjoj 6. seriji, gdje je pogodio za njega skroman 91 krug. U ovoj disciplini nastupio je i Filip Sever koji je natjecanje završio na 23. mjestu s 561 krugom.

Više o natjecanju i kompletne rezultate možete pronaći na stranicama SD Tekstilac

Još članaka iz "Sport"

Facebook