Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica zasluženo slavila u zagorskom derbiju

20. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, STUBICA - GOLUBOVEC 4:1 (1:1)


Zanimljiva utakmica u Donjoj Stubici. Domaćin je na kraju zasluženo slavio jer je svoje šanse iskoristio, dok gosti svoje nisu. Krajnji rezultat je možda previsok, ali pobjedi domaćih nema se što zamjeriti. Trener Kovjanić je svojim igračima usadio pobjednički mentalitet i borbenost, što je na kraju i presudilo. Naravno uvijek je potrebno i malo sreće, a ono prati hrabre.

Odlično je počelo za domaće. Dario Bosec dugom je loptom na lijevoj strani pronašao je je Pešeca koji je uočio da je gostujući vratar Škvorc malo izašao sa svojih vrata i sjanim udarcem u 5. minuti matirao ga je za 1:0. Gosti prvi puta prijete preko Vukića u 8. minuti, no Rajilić je siguran. Od 15. minute gosti počinju lagano dominirati. U 15. i 17. minuti dva puta opasno prijeti Kresonja s ruba kaznenog prostora, no Rajilić odlično brani. Izjednačenje je stiglo u 24. minuti. Korman se nepotrebno poigravao na desnoj strani svoje obrane, nakon čega lopta dolazi do Leška koji pogađa gredu, a odbijanac kapetan Matija Bobek sprema u mrežu za 1:1. U 31. minuti Rajilić je ponovno odličan kada prvo odbija opasan udarac Kresonje iz slobodnog udarca, a nakon toga i odbijanac Vukića koji je išao pod samu gredu. U 38. minuti ponovno prijeti Leško, ali Rajilić je ponovno siguran.

Prvu priliku u nastavku imaju gosti, točnije Kresonja koji u 47. minuti iz slobodnjaka puca ravno u dobro postavljenog Rajilića. Minutu kasnije na drugoj strani opasnu kontru kreiraju Pešec i Drempeić, ali aktivni Robert Kuharić uspijeva krajnjim naporom izbiti loptu u korner. U 53. minuti nakon dobre akcije Kresonje i Vujice lopta dolazi do Krune Kuharića koji sam samcat sa 7-8 metara udaljenosti puca pokraj gola. Dvije minute kasnije opasan udarac Pešeca čisti gostujući blok. U 57. minuti opasan udarac Kresonje završava malo pokraj desne vratnice, a potom u 62. Dario Bobek iz dobre pozicije slično završava akciju.

Isključenje Riseka

I onda u 67. minuti ključni detalj. Odličnog Tomeka u svom kaznenom prostoru ruši Risek, pa sudac Mihaljinec opravdano pokazuje na kazneni udarac, a Riseku dodjeljuje drugi žuti-odnosno crveni karton. Dvostruka kazna za goste, nakon koje se više nisu mogli vratiti u igru. Drempetić je uz malo sreće od grede pogodio s "bijele točke" za vodstvo domaćih od 2:1. Četiri minute kasnije nakon dvostrukog duplog pasa Drempetića i Čekolja, mladi Čekolja loše zahvaća loptu i puca ravno u gostujućeg vratara. U 79. minuti Pešec izlazi sam pred Škvorca, koji odlično brani njegov udarac. Minutu kasnije na drugoj strani pokušava R. Kuharić iz daljine, ali je nepricizan. U 82. minuti Pirički izlazi sam pred Škvorca, ali puca preko gola. U idućem napadu Tomek odlično pronalazi Pešeca koji ide sam prema gostujućim vratima, ali umjesto da puca, pokušava pronaći Čekolja, pa prilika odlazi u nepovrat. U 86. minuti Drempetić prolazi trojicu igrača, ali je malo sebičan i puca u blok. Domaći su već počeli strepiti da će im se ovi promašaji obiti o glavu, a onda je u 88. minuti Drempetić izveo slobodni udarac s desne strane, a sjajni Pešec glavom pogodio za 3:1. U prvoj minuti sudačke nadoknade Čekolj izlazi sam pred Škvorca, koji odlično brani njegov udarac, ali na odbijanac nalijeće uporni Vlahović i sprema loptu u mrežu za konačnih 4:1 i veliko slavlje Stubice.

STUBICA - GOLUBOVEC 4:1 (1:1)
DONJA STUBICA: igralilšte Stubice, GLEDATELJA: 100, SUCI: Mihaljinec, Peharec i Makar.
STRIJELCI: 1:0 Pešec 5', 1:1 Mat. Bobek 24', 2:1 Drempetić 68' (11m), 3:1 Pešec 88', 4:1 Vlahović 90'+1.
STUBICA: Rajilić, D. Bosec (46' Mar. Landripet), Grabušić, Petir, Matuša, Pešec (90'+2 I. Bosec), Čekolj, Glavač (64' Pirički), Tomek, Drempetić, Korman (64' Vlahović). TRENER: Dražen Kovjanić
GOLUBOVEC: Škvorc, M. Bobek (38' Vujica), Risek, K. Kuharić, Kostanjevec, Kresonja, D. Bobek, R. Kuharić, Leško, Sokolić, Vukić (90'+1 Kogoj). TRENER: Danije Škudar
CRVENI KARTON: Risek 67' (drugi žuti karton).

IZJAVE TRENERA:
Dražen Kovjanić:"Kao trener sam totalno podbacio u prvom poluvremenu. Na poluvremenu smo se malo skupili. Realno Golubovec je nezgodna momčad odlična vođena od trenera Škudara. Godinama su u vrhu, igraju specifičan nogomet. Utakmica je mogla otići i na jednu i na drugu stranu, ovaj put je otišla na našu. Čestitke mojim dečkima, ali i našim protivnicima".
Danijel Škudar:"Rano smo primili gol, pa smo se vratili. Kod 1:1 imali smo 4-5 izglendih prilika, nažalost nismo ih iskoristili. Nakon nesretnog kaznenog udarca i isključenja našeg stopera za nas je utakmica završila. Čestitam Stubici na pobjedi i želim im sreću dalje".

Još članaka iz "Sport"

Facebook