Prethodni članak
Sljedeći članak

TOČAN RASPORED: Evo kad zagorski predstavnici nastupaju na Olimpijadi


Na Olimpijskim igrama u Parizu Hrvatsku predstavljaju 73 olimpijca - 58 sportaša i 15 sportašica - u 16 sportova, a ukupna delegacija broji 157 članova, uključujući trenere, članove stožera i dužnosnike.

Najviše olimpijaca otpada na muške reprezentacije u rukometu i vaterpolu, koje imaju 14, odnosno 13 članova.


Među olimpijcima ove je godine i petero zagorskih predstavnika: veslačka braća Martin i Valent Sinković, plivačica Jana Pavalić, strijelac Petar Gorša iz Velikog Trgovišća te bacač kladiva Matija Gregurić.


Prvi će na veliku scenu braća Martin i Valent Sinković, koji će danas, u nedjelju, nastupiti u kvalifikacijama dvojaca bez kormilara u 11.00 sati.


Samo petnaest minuta kasnije, dakle, danas u 11:15 sati, nastupa i naš strijelac zračnom puškom Petar Gorša, također u kvalifikacijama, kojeg, ako se kvalificira, već sutra, točno u podne, čeka finale.


Najmlađa hrvatska predstavnica na ovim Olimpijskim igrama, 17-godišnja Stubičanka Jana Pavalić, starta u utorak na kvalifikacijama na 100 metara slobodno, a ukoliko se kvalificira u polufinale, ono je na rasporedu isti dan, dakle, u utorak u 21:25h.

No, bez obzira na taj rezultat, Jana će imati još jedan nastup. Naime, iduće subote, od 11:00 sati, plivat će kvalifikacije na 50 metara slobodno.


Matija Gregurić pak svoje kvalifikacije ima tek u petak, 02. kolovoza, s početkom u 10:10 sati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook