Prethodni članak
Sljedeći članak

„Trica“ Mladosti u nastavku za nova tri boda


Nakon poraza u utakmici sezone protiv Ravnica Mladost Zabok teško je ali sasvim zasluženo došla do pobjede protiv mladene i poletne momčadi Devetke. Nakon lošeg prvog dijela u kojem su se vidjeli tragovi prošlotjednog poraza momčad Drage Bartolića je u nastavku pokazala karakter i došla do sva tri boda. Naravno u glavnoj je ulozi ponovno bio najbolji strlijelac lige, Matija Smrekar, koj je postigao dva od tri pogotka domaćih.


U utakmicu su bolje ušil gosti, Mladost je nakon petnaestak minuta uspostavila ravnotežu, no pravih je prilika bilo malo. Odmah u uvodu opasan nalet V. Kotarskog zaustavio je gostujući vratar Terihaj, a Smrekar je u 28. minuti bio zamalo neprecizan, pa se na odmor otišlo bez pogodaka uz dosta negodovanja u publici.
Bartolić je u svlačionici razbudio svoje pulene i oni su u nastavak krenuli znatno odlučnije. Tako je već u 49. minuti opasno prijetio V. Kotarski, no Terihaj odbija u korner. Imali su i gosti lijepu priliku preko opasnog Jazvića u 53. minuti, ali njegov opasan udarac uspio je odbiti domaći blok. Domaći su poveli u 57. minuti. S desne strane odlično je ubacio Hrastinski, Krajačić je petom gurnuo do Smrekara koji se varkom oslobađa svog čuvara i zabija za 1:0.

Jazvić je ponovno na sceni u 59. minuti kada odlčino puca, no Mihovilić sjajno brani i odbija u korner. Tri minute kasnije Smrekar pokušava efektno iz voleja, no gostujući vratar odbija u korner. No deset minuta kasnije solidni vratar gostiju morao je po drugi puta kapitulirati. Desnu stranu odlično je probio Gucić i pronašao Smrekara koji efektno iz prve pod prečku zabija svoj 38. pogodak u sezoni za 2:0. Mladi gostujući napadač Luketa pucao je iz dobrih pozicija u 73. i 82. minuti, no oba je puta zamalo bio neprecizan. Inače momčad Devetke je počela utakmicu sa sedam U-21 igrača, a završila ju je s osam, što je za svaku pohvalu. Konačnih 3:0 postavio je Hrastisnki u 86. minuti. Prvo je Škrlec pogodio gredu, a odbijenu je loptu Hrastinski glavom ugurao u mrežu, možda i po prekršajem na vrataru gostiju.
Zabočani sada zaostaju jedan bod za vodećim Ravnicama. Zagrepčani kod kuće u idućem kolu očekuju Zagreb, a u posljednjem kolu gostuju u Sesvetskom Kraljevcu, dok Zabočane čeka prvi zagorski derbi protiv Straže u Humu na Sutlu, a onda i novi zagorsko-gradski derbi protiv Rudara DZ u zadnjem kolu. Šanse za naslov su male, ali postoje, a dok god postoje treba se boriti.

MLADOST ZABOK – DEVETKA 3:0 (0:0)
ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 100, SUCI: Komorski, Peharec i Tomašić.
STRIJELCI: 1:0 Smrekar 57', 2:0 Smrekar 73', 3:0 Hrastinski 86'.
MLADOST ZABOK: Mihovilić, J. Kotarski, Šoštar, Smrekar (77' Ocvirek), V. Kotarski (77' Galina), Krajačić (68' Gucić), Petek (68' Škrlec), Lešković, Durević (56' Ma. Benčić), Drčić (56' Drempetić), Hrastinski. TRENER: Dado Bartolić
DEVETKA: Terihaj, Mihić, Halužan (58' Ivec), Lihić, Margić, Vrdoljak (21' Videc), Jazvić (76' Sambol), Miličić (68' Luketa), S. Miklec (58' Hernaut), Bosnar (76' Dodig), Jung (68' P. Miklec). TRENER: Siniša Vidak

Još članaka iz "Sport"

Facebook