Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj Mače i HAŠK 1903 odigrali „generalku“ pred početak prvenstva


Hrvatski treće ligaši skupine Centar – Gaj iz Mača i HAŠK iz Zagreba – odigrali su posljednju provjeru pred početak prvenstva u Maču. Nakon 90 minuta igre u kojoj je svakoj ekipi pripalo po jedno poluvrijeme susret je završio remijem – 2:2.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo gostima iz Zagreba koji su u sustavu 3-5-2 kontrolirali igru a nakon oduzete lopte u brzoj tranziciji opasno prijetili golmanu Babiću dolazivši u napadački dio sa tri do četiri igrača. Ipak, prvi pogodak je djelo gostujućeg vratara Spudića koji je iz svog šesnaesterca uputio preciznu dijagonalu do Barišića na lijevoj strani koji se nalazio tridesetak metara od domaćeg gola te je loptu primivši pretrčao nekoliko metara te pucao i pogodio suprotni kut nemoćnog Babića. Šest minuta kasnije Došen povećava vodstvo na 2:0. U prvom djelu bilo je i nekoliko poluprilika za Gaj ali su ostale neiskorištene te se na odmor otišlo sigurnim vodstvom HAŠK-a.
U drugom poluvremenu, nakon brojnih izmjena, dominirao je Gaj koji je svoju dominaciju okrunio golovima Vuka u 53. minuti te u 62. kada je Šoštarić postigao prekrasan gol uhvativši Spudića na krivoj nozi.
Na kraju, nakon viđenog, najrealniji ishod - remi.

Oba stratega, Mario Čehulić i Rajko Vidović, mogu biti zadovoljni viđenim uz sitne „preinake“ do početka prvenstva.

Gaj Mače – HAŠK 1903 2:2 (0:2)
Mače: Stadion Gaja. Gledatelja:100. Sudac. Zdravko Fotivec ( Špičkovina ). Pomoćni suci: Davor Lukec ( Dubovec ), Mihael Mirt ( Donja Stubica ).
Strijelci: 0:1 Barišić (22); 0:2 (28); 1:2 Vuk (53); 2:2 Šoštarić (62).
GAJ MAČE: Babić, Deak, Komorski, Baneković, Postonjski, Stanić, Sedak, Šoštarić, Kovačić, Šaban, Haramustek. Trener: Nema. Još su igrali: Strahonja, Sambol, Krpanec, Vukadin, Cicnjak, Bobek, Čehulić, Mazalović, Vuk i Kovačić – Dačnik.
HAŠK 1903: Spudić, Kopić, Puček, Williams, Barišić, Godić, Pizitola, F. Rihtar, Došen, Krajačić, B. Rihtar. Trener: Rajko Vidović. Još su igrali: Nasser, Validžić, Bakić, Ereiz, Kasalo, Josić, Baturina, Jonahtan, Čutura, Ilakovac i Naglić.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook