Prethodni članak

U Zlatar Bistrici upravo završila zanimljiva utakmica


U 10. kolu 1. zagorske nogometne lige Ivančica je dočekala Stubicu. Nakon što su i jedni i drugi imali solidnu seriju, kolo prije ovoga, stigli su porazi, Stubice u Pregradi, a Ivančice u Radoboju. Ovo je stoga bila prilika za povratak osvajanju bodova, na startu drugog od tri kruga natjecanja. U 1. kolu prije nešto više od dva mjeseca u Donjoj Stubici utakmica je završila bez pobjednika 1:1. 

Rašić za vodstvo Stubice

Nakon uvodnih deset minuta dinamične ali igre bez prilika, u 12. minuti po jedan udarac na svakoj strani. Prvo je pred golom domaćina sa 18 metara u blok pucao Henrique Muniz Venancio, a na drugoj strani Marko Čačić sa slične udaljenosti puca preko gola. U 18. minuti po lijevoj strani probio se Lovro Hajdek, dao za Josipa Kipu, a nakon intervencije obrane lopta se opet odbija do Hajdeka, koji daje za Čačića, a koji pogađa u glavu nekoga u obrani. U 22. minuti Kipa se probija po desnoj strani, puca iskosa, od bloka mu se lopta vraća, nakon čega puca još jednom ovaj puta od bloka u korner.

U 24. minuti Hajdek iz slobodnjaka puca sa 30 metara visoko preko gola. Stubica pak pokušava u 28. minuti iz kornera. Ubačena lopta odbija se na Jakova Kormana, koji puca iz prve sa 20 metara, ali dosta neprecizno. U 30. minuti velika greška domaće obrane. Luka Škvorc vraća loptu golmanu Josipu Benkoviću, koji izbija ali točno na nogu Marija Rašića, no ovaj požuruje sa udarcem i promašuje iako je Benković bio izvan kaznenog prostora. No, u 33. minuti Stubica dolazi do vodstva. Nakon ubačaja s lijeve strane Rašić pogađa prečku, no lopta se odbija do Luke Gajskog, čiji udarac Benković odbija u stativu. Ali opet lopta dolazi do gostiju, točnije do Rašića koji iz trećeg pokušaja zabija za 0:1.

U 35. minuti Rašić iz svoje po polovice iz slobodnjaka daje dugu dijagonalu za Gajskog, koji se spušta s lijeve strane, ali puca preko gola. U 43. minuti velika gužva pred golom gostiju. Na ubačenu loptu išao je golman Alen Sovec, ali ju promašuje i nastaje panika u gužvi, no nitko od domaćih igrača nije dovoljno blizu da ju gurne u gol, pa obrana nekako izbija i otklanja opasnost.

Gosti sačuvali pobjedu 

Stubica otvara nastavak pokušajem Gajskog s desne strane u 48. minuti, ali udarac odlazi pored gola. Na drugoj strani, u 53. minuti iz slobodnog udarca sa 25 i više metara puca Matija Bukvašević, ali lopta odlazi preko gola. U 55. minuti novi slobodnjak za domaćine. Ovaj puta puca David Škvorc, ali Sovec uz malo teškoća brani. U 62. minuti Gajski je dugo zadržao loptu na desnoj strani, ubacio na Rašića, koji spušta glavom za Muniza, čiji udarac blokira L. Škvorc. 

Reviju slobodnjaka nastavlja Kipa za domaćine u 65. minuti, puca s lijeve strane sa 25 metara, a Sovec odbija u korner. U 71. minuti Stubica dolazi do 0:2. Gajski je uposlio Henriquea Silvu Matheusa, koji se odlično snalazi i sa desetak metara pogađa za 0:2. Na drugoj strani, u 76. minuti Kipa ima novi slobodan udarac, ali sa 25 metara iskosa, s lijeve strane, praktički dodaje loptu Sovecu. No, u 81. minuti jedan od brojnih slobodnjaka domaćina urodio je plodom. Ovaj puta pucao je Bukvašević i pogodio za 1:2 i nadu domaćina u povratak. 

Blizu izjednačenja bili su domaćini u 84. minuti, kada je Bukvašević ubacio iz slobodnog udarca, a D. Škvorc puca glavom sa 12 metara, malo preko gola. U 86. minuti Stubica je pak mogla potvrditi pojedu. Valentino Vlahović je uzeo jednu loptu na centru, dao za Gajskog, koji osvaja desetak metara, puca, a lopta se od Josipa Prtenjače odbija u stativu, pa u korner. 

Ivančica je krenula po izjednačenje u završnici, a Stubica prijeti kontrama. Bilo je živosti i uzbuđenja, prekida i ubacivanja, ali konkretnih prilika do kraja nje bilo i Stubica je sačuvala pobjedu, kojom definitivno potvrđuje povratak u formu i dizanje na ljestvici. 

1. ŽNL, 10. kolo

IVANČICA – STUBICA 1:2 (0:1)

SUCI: Golub, Gamilec, Tomašić; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Rašić 33', 0:2 Silva 71', 1:2 Bukvašević 81' 

IVANČICA: Benković, Bartolec (68' Hubak), L. Škvorc, Hajdek, Prtenjača, Kipa, D. Škvorc, Bukvašević, Gorupec (75' Pelko), Nuli (58' Haban), Čačić (68' Ostojić); trener: Ivica Krivak 

STUBICA: Sovec, Mirt, Matuša (60' Silva), Čekolj, Vlahović, Rašić, Gajski, Đurinec, Muniz (75' Markuš), Šibalić, Korman; trener: Marijo Rendulić 

Još članaka iz "Sport"

Facebook