Prethodni članak
Sljedeći članak

Upravo je završila utakmica u Zaboku. Evo kako je prošlo


U 3. kolu 4. NL središte skupina A, Mladost je u Zaboku dočekala Špansko. Mladost je startala sa dvije pobjede bez primljenog gola, no bio je ovo pravi izazov, jer Špansko je također bez poraza u prva da kola, uz jedan remi i pojedu kolo prije protiv Tondacha. 

Mladost dominirala, ali Špansko povelo

U 11. minuti mala poluminutna opsada gola gostiju od strane domaćina. Sve je krenulo duplim pasom Drempetića i Smrekara, a nakon nekoliko pokušaja i odbijanja lopte udarac Jakovu Drčiću Gašparić hvata. Na drugoj strani u 13. minuti Filip Jelavić ubacuje iz slobodnjaka a glavom sa 12 metara puca Pavle Manzin. Zoran Mihovilić na golu domaćina siguran. U 25. minuti novi pokušaj gostiju točnije Karla Althallera, koji jednu polukontru završava udarcem sa 20 metara preko gola.

Nakon dužeg vremena, u 31. minuti novi udarac u okvir gola domaćina. Drčić se dobro oslobodio na desnoj strani i pucao sa 18 metara, no ni s tim udarcem Gašparić nema problema. U 33. minuti Smrekar spušta jednu ubačenu loptu prsima na 20 metara, Emanuel Ivanković ostavlja na udarcu Drčiću, koji odlično i jako puca, no pogađa Smrekara. U 35. minuti puca za domaće i Drempetić sa 20 metara, ali pored gola.

U 37. minuti Toni Maričević se probio iz obrane s loptom sve do 30 metara i solo akciju završio jakim udarcem, ali ipak nepreciznim. U 39. minuti poklon lopta za Smrekara na 18 metara. On ju zadržava i daje u for za Drčića, koji puca s desne strane iz kaznenog prostora, a Gašparić sjajno brani I onda, u jeku napada domaćina kontra gostiju za vodstvo. Nakon prodora po desnoj strani Lovro Juroš ubacuje po zemlji, netko preskače loptu a Mateo Jurišić sjajnim udarcem iz prve pogađa za 0:1. U 45. minuti sjajno se po desnoj strani u kazneni prostor gostiju probio David Petek ali ponestalo je snage za udarac. Tako je Špansko na odmor otišlo sa 0:1. Prvi je to gol, koji je ove sezonu u prvenstvu primio Mihovilić.

Gosti potvrdili pobjedu

Već na početku nastavka Špansko je dodatno šokiralo domaćine. Iz prve ozbiljnije akcije, Althaller se našao sam na lijevoj strani, malo iskosa na 18 metara i preciznim udarcem zabio za već ozbiljnih 0:2. U 55. minuti, tek što je ušao, Karlo Hrastinski našao se u sjajnoj šansi. Nekako je do njega stigla lopta u kaznenom prostoru, ostao je na trenutak sam sa Gašparićem, ali je loše reagirao. 

U 56. minuti puca Vinko Kotarski, ali od bloka lopta odlazi u korner. U 66. minuti Smrekar pokušava iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali pogađa živi zid. Odbijena lopta dolazi do Drčića, koji puca, a lopta se od bloka odbija u korner. U 73. minuti Drčić puca s lijeve strane, a Gašparić paradom brani. 

Ako je i bilo kakve nade u povratak domaćina, ona je u 81. minuti nestala i to nakon sjajne akcije Španskog. David Lojber je na desnoj strani proigrao Juroša, koji se probija i ubacuje, a sjajno u kaznenom prostoru reagira Danijel Mrkus i od stative pogađa za 0:3 i rješava pitanje pobjednika. Do kraja nije bilo većih prilika i tako Špansko nosi iz Zaboka sva tri boda. 

Izjave trenera: Drago Bartolić, NK Mladost Zabok: ''Bila je to vrlo zanimljiva utakmica. Prije svega čestitam Španskom na pobjedi, ali ne mogu se oteti dojmu da smo u prvom poluvremenu igrali možda i najbolje poluvrijeme u zadnjih nekoliko utakmica. No, presjekao nas je taj prvi gol i onda krenemo u nastavak i dobijemo i drugi i tu su sve naše ideje raspale. Nismo iskoristili neke svoje šanse, oni su svaku našu grešku kaznili i na kraju zasluženo pobijedili.'' 

Tomislav Majko, trener NK Špansko: ''Zadovoljan sam kako je to sve skupa na kraju završilo, a da je bilo lagano – nije. Protivnik je jedna kvalitetna ekipa, koja se postavila čvrsto, pa smo u prvom poluvremenu imali određenih problema da uspostavimo igru koju smo htjeli. Izašli dosta visoko, što je nama, neću reći predstavljalo probleme, nego nismo htjeli riskirati ipak smo stigli na derbi u goste i išli smo na sigurno. Čekali smo situaciju da nam se otvori, nekakav pas u prostor, da dođemo sa što više igrača u situaciju,  imali dva tri pokušaja i u pravo vrijeme, na kraju prvog dijela zabili. U nastavku smo uveli starije dečke, koji ne mogu početi zbog kvote mlađih, postavili se u svoju pravu formaciju, došli još više do izražaja i dobili utakmicu.''

4. NL – središte, skupina A, 3. kolo

MLADOST ZABOK – ŠPANSKO 0:3 (0:1)

SUCI: Valentić, Lipošćak, Eterović ; GLEDATELJA: 110

STRIJELCI: 0:1 Jurišić 43', 0:2 Althaller 50', 0:3 Mrkus 81'

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš (76' Ocvirek), Maričević, Kotarski, Usmiani (74' Durević), Smrekar, Drčić, Drempetić, Petek (54' Hrastinski), Ivanković (54' Šoštar), Lešković; trener: Drago Bartolić

ŠPANSKO: Gašparić, Juroš (87' Drenški), Jurišić (76' Mrkus), Dolić (46' Čičak), Jelavić (87' Letnar), Althaller (77' Vinčić), Sekulić, Šušnjara (46' Lojber), Ivezić, Grubišić, Manzin; trener: Tomislav Majko 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook