Prethodni članak
Sljedeći članak

Upravo je završio derbi 2. ŽNL u Mariji Bistrici, no domaćin je bio Zagorec VT


U 9. kolu 2. zagorske nogometne lige Zagorec VT je bio domaćini Mladost MB; ali utakmica je odigrana u Mariji Bistrici. Naime, još uvijek traju radovi u Velikom Trgovišću na igralištu, pa je Zagorec VT hendikepiran neigranjem na svojem terenu. Ovo je bila jako važna utakmica za jedne i druge. Samo pobjednik mogao je ostati u kakvom – takvom priključku sa sjajnom Slogom, koja ima sve pobjede. Do ove utakmice Zagorec VT je prosuo pet bodova,  a Mladost MB četiri, s tim da Mladost još ima i zaostalu utakmicu protiv Sloge. 

Mladost do odmora do 1:3

Nakon dva pokušaja Zagorca u otvaranju utakmice, koji su završili na pokušajima, Mladost iz prvog napada u četvrtoj minuti dolazi u vodstvo. Matija Čukman je uzeo jednu loptu na lijevoj strani, dao za brata Juricu, koji se rješava na 35 metara jednog igrača i daje za Marija Brlečića, koji pak iz prve gura u for Valentinu Mesaru. On izlazi sam na Antonija Hržinu i pored njega gura loptu u gol za 0:1.

U 13. minuti greška domaćina koštala ih je kaznenog udarca. Franko Županec i Hržina išli su na jednu povratnu loptu, ali ostali su neodlučni, što iskorištava Brlečić, dolazi prvi do lopte, a Hržina ga ruši. U 14. minuti precizan je Dario Frajtak za 0:2. No, već u 16. minuti Zagorec smanjuje. Nakon gužve pred golom Mladosti lopta se odbija na Nevena Begića, koji sa desetak metara pogađa za 1:2. U 21. minuti sa 25 metara za Zagorec puca Marko Sever ali preko gola.

U 23. minuti novi kazneni udarac za  Mladost. Josip Fuček je ubacio iz slobodnjaka, Brlečić pokušava do lopte, a s obje ruke ga drži Županec. U 24. minuti opet je siguran Frajtak za 1:3. U 27. minuti Mesar puca sa 30 metara visoku loptu pod prečku, ali Hržina uz malo muke ipak brani. U 43. minuti ubacivanje s lijeve strane za Mladost i skok Jurice Ščurica, ali je bio malo prekratak. U 45. minuti Frajtak ubacuje iz slobodnjaka a Ščuric skače i glavom pogađa prečku. Mladost tako na odmor odlazi sa 1:3. 

Siromašan nastavak i potvrda pobjede Mladosti 

U nastavku, u 50. minuti Mateo Pisk pokušava sa 25 metara iz slobodnjaka za Mladost, ali puca preko gola. Na drugoj strani, u 52. minuti puca sa 30 metara Nikola Ostrež, ali on pored gola. U 65. minuti Sever se pokušava probiti po desnoj strani, no Dorijan Rusan ga zaustavlja uz aut crtu. 

U 67. minuti na drugoj strani Frajtak prima loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, daje za Mesara, koji puca u blok. U 74. minuti Alen Jambrešić se oslobađa na desnoj strani i puca desnom nogom, Babić je nemoćan, ali lopta završava na stativi. 

Mladost je pala u tempu u središnjici nastavka, pa Zagorec sve više stišče. U 80. minuti Jambrešić ubacuje na Severa, no Pisk je pravovremen i izbija loptu. Do kraja Mladost je ipak održala prednost i u jako siromašnom poluvremenu stigla do potvrde pobjede.

2. ŽNL, 9. kolo

ZAGOREC VT – MLADOST MB 1:3 (1:3)

SUCI: Komorski, Petriško, Brezak GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Mesar 4', 2:0 Frajtak 14' 11m, 2:1 Begić 16', 3:1 Frajtak 24' 11m 

ZAGOREC VT: Hržina, Capar, F. Županec, Vrabec, Vucić, Jambrešić, L. Kontrec, Marec, Ostrež, Begić, Sever, (Seljan, Koletić, Bartol, Horvat, Zirdum, Tisanić); trener: Hrvoje Jurina.

MLADOST MB: Babić, Čavala, Pisk, Fuček, J. Čukman, M. Čukman, Frajtak, M. Hegol, Ščuric, Mesar, Brlečić, (Matejaš, Rusan, K. Hegol); trener: Mario Brlečić 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook