Prethodni članak
Sljedeći članak

Upravo je završio derbi u Bedekovčini! Evo tko se radovao


U 9. kolu 4. NL središte skupina A, Tondach je dočekao vodeći Polet (SK). Bio je to pravi derbi, utakmica za sam vrh, jer Tondach je u utakmicu ušao sa samo tri boda manje od Poleta (SK), odlučan da utakmicu dobije i tako se izjednači na samom vrhu sa ekipom iz Svete Klare. Između je još bilo i Špansko, koje je imalo težak domaći dvoboj protiv Golubovca. 

Na odmor bez golova

Tondach je krenuo vrlo angažirano i već u drugoj minuti mala panika pred golom gostiju, nakon loše vraćene lopte golmanu Patriku Prši, ali gosti se ipak spašavaju.

U četvrtoj minuti opasnost nakon kornera za domaće, lopta ide u gužvu, pada na zemlju čak, ali nitko od domaćih napadača nije dovoljno blizu i Prša dolazi prvi do nje. Praktički prvih deset minuta Polet nije imao posjed u polovici domaćina. U 11. i 12. minuti prva dva ubacivanja gostiju, ali bez opasnosti.

Prvi puta hvata Fran Martinec na golu, drugi puta obrana odbija. Nakon početnog pritiska domaćina, utakmica se smirila, počeo je dominirati oprez i prilike su rijetke. U 36. minuti po desnoj strani probio se Nikola Mutak i ubacio u sredinu, a Ivan Pavičić nespretno reagira i upućuje loptu prema svom golmanu koji brani. Na drugoj strani u 39. minuti puca sa 20 metara Roberto Badanjak, a Martinec hvata iako nije bilo lako jer se neugodno odbila. U 41. minuti nova gužva pred golom gostiju nakon kornera, no Andrija Frančina puca u blok za novi korner. Na odmor se tako odlazi bez golova.

Idžan donio sva tri boda gostima

U nastavak su nešto 'poletnije' ušli gosti, u smislu da su u prvih pet minuta stvorili tri gužve pred golom domaćina, ali bez konkretne završnice. No i to je bio pomak u odnosu na početak utakmice kada su bili u podređenom položaju. Tondach je pak prvi puta u nastavku zaprijetio u 50. minuti kada je Frančina nakon ubacivanja s desne strane zapucao, malo pored gola. 

U 58. minuti kontra gostiju, zaleđe je izbjegao Ivan Idžan i krenuo je prema golu malo s lijeve strane, no odlučio se dosta rano za udarac, sa dvadesetak metara iskosa. Pucao je jako, ali neprecizno, pa Martinec nije ni trebao intervenirati. No, u 64. minuti Idžan reagira fantastično i dovodi goste u vodstvo. Nije se činilo da će biti veće opasnosti, jer je Idžan bio okružen trojicom na rubu kaznenog prostora, a lopta koja je dolazila do njega nezgodno je odskočila. No, Idžan se fantastično snašao i pomalo iz okreta pogodio pod samu prečku za 0:1.

Tondach želi povratak, ima posjed, ali do prilika dolazi rijetko. U 80. minuti Jakov Videk pokušava iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali puca dosta pored gola. Gosti su zaprijetili kroz kontru u 84. minuti, nakon dugog posjeda domaćina, no na kraju je lopta otišla previše lijevo, popratio ju je Filip Vojnović, otišao s njom skroz do kornera, gdje mu je zajedničkim snagama uzimaju Tomislav Benčić i Dario Bosec.

U trećoj minuti nadokande Videk ima još jedan slobodnjak, ali puca i blok. U samoj završnici gosti su stali u jaki blok, izbijali lopte i čuvali vrijedno vodstvo. Na kraju su ga i sačuvali i bez nekoliko standardnih igrača na teškom gostovanju uzeli puni plijen i ostali na čelu prvenstvene ljestvice. 

4. NL – središte, skupina A, 9. kolo

TONDACH – POLET (SK) 0:1 (0:0)

SUCI: Fabijanić, Lukec, Lesar; GLEDATELJA: 150

STRIJELAC: 0:1 Idžan 64' 

TONDACH: Martinec, Kralj, Zbožil, Benčić, Borovčak, Mutak (85' Cujzek), Videk, Frančina, Jurina, Vukić (64' Boronjek), Suljić (64' D. Bosec); trener: Ivica Šendulović

POLET (SK): Prša, Križić, Vojnović, M. Pavičić (86' Popović), I. Pavičić, Nekić (27' Jurić), Badanjak, Hercigonja, Idžan (90' Hriebienichenko), Tolić, Gavranović; trener: Mario Gotovac 

Još članaka iz "Sport"

Facebook