Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrlo sadržajan i dobar derbi pripao domaćinima

1. ŽNL 23. kolo: Inkop – Oštrc 5:1


U 23. kolu 1. zagorske nogometne lige Inkop je u Poznanovcu dočekao Oštrc. Bio je to mali derbi, dvije top pet ekipe, koje opušteno igraju proljetni dio prvenstva, lišeni borbe za opstanak. U utakmicu je Inkop ušao sa četvrtog mjesta sa 33 boda, dva manje od trećeg Oštrca, pa je na neki način ovo bila izravna borba za treće mjesto.

Vrlo sadržajno prvo poluvrijeme i fantastičan Mirt na golu domaćina

Nakon prvih pet minuta ispitivanja snaga, već u sedmoj minuti Inkop je poveo. Borna Brezak je i minutu prije dobro zaustavio jednu loptu na 16 metara i pucao u blok. Minutu kasnije loptu je na lijevoj strani primio Mihael Škrlec, kvalitetno ju zadržao, malo pričekao i dao odličnu povratnu za Brezaka, koji iz prve puca sa nekih deset metara uz sam kut za 1:0. U osmoj minuti Škrlec ubacuje iz slobodnjaka a Brezak puca iz okreta u blok, a sa istog mjesta, s lijeve strane u 12. minuti opet ubacuje Škrlec, a Konor Mutak glavom puca malo pored gola. Gosti pokušavaju u 13. i 15. minuti po lijevoj strani, ali u oba slučaja lopta zapinje u bloku.

U 16. minuti Karlo Draganović ubacuje za goste iz kornera, lopta mu se vraća, pa Draganović ponavlja ubacivanje i to desnom vanjskom, na drugu stativu gdje glavom puca Nikola Latin a Gabrijel Mirt odlično brani, pa još jednom udarac Karla Gregurića. U 17. minuti na drugoj strani Škrlec pogađa prečku, da bi u kontra akciji Mirt opet briljirao u dva navrata. Prvo brani udarac Matiji Črnjeviću s desne strane, a nakon toga opet Greguriću s lijeve strane sa nekih šest sedam metara.

U 26. minuti gosti uzimaju jednu loptu na centru, Latin izlazi sam na Mirta, no ovaj opet fantastično brani. No, u 27. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane Adam Svečnjak igra rukom u kaznenom prostoru i Oštrc dobiva priliku za poravnanje sa bijele točke, koju koristi Gregurić. U 32. minuti Škrlec je podvalio dobro za Brezaka u kaznenom prostoru, ovaj se okreće i puca ali malo pored gola. U 37. minuti opet na djelu sjajni Mirt, i opet u dva navrata u istom napadu. Tomica Marković je prošao po desnoj strani, dao za Gregurića pred gol, ovaj puca a Mirt brani. No lopta se odbija na lijevu stranu do Latina koji puca, no Mirt se pojavljuje opet na vrijeme i brani.

U 43. minuti iz otvaranja Oštrca, odlično loptu na centru uzima Marko Mutak i gura u sredinu na Tomislava Kuljaka, koji sa nekih 15 metara sjajno i neobranjivo pogađa za 2:1. I pored navedenoga bilo je još pokušaja i udaraca u iznimno sadržajnih prvih 45 minuta. Inkop je otišao na odmor sa minimalnim vodstvom, čemu najviše može zahvaliti raspoloženom Mirtu na golu.

Domaćini iskoristili greške za potvrdu pobjede

U nastavku prvi su zaprijetili gosti, u 49. minuti, kada je iskosa, sa 15 metara, s lijeve strane pucao Mihael Mijatović, no malo pored gola. A u 52. minuti domaćini iz prve šanse u nastavku zabijaju i to uz puno sreće. Nakon ubacivanja iz kornera, na prvoj stativi loša reakcija dvojica gostujućih igrača i lopta se od Mijatovića odbija u gol za 3:1. No, tu nije kraj lošim reakcijama gostiju. U 52. minuti Kristijan Čehulić se spustio po desnoj strani i krenuo prema golu i kada mu je lopta pobjegla svi su očekivali da će ju primiti golman Krunoslav Škof, no Lovro Kahlina nepotrebno odnosi loptu i zapravo ju poklanja Brezaku, koji ima prazan gol za 4:1.

U 63. minuti udarac Brezaka završio je na prečki, po kojoj je lopta malo i 'plesala', no nije htjela u gol. U 68. minuti Čehulić izbjegava zaleđe i izlazi sam na Škofa, ali puca visoko preko gola. U 72. minuti slobodnjak za goste na malo više od 16 metara. Puca Draganović, ali visoko preko gola. A onda u 78. minuti najljepši trenutak utakmice. Škrelc je izveo slobodan udarac s lijeve strane, ali skroz iskosa, uz crtu kaznenog prostora. Pogodio je fantastično, kontra 'rašlje' z 5:1. U 80. minuti i Tomislav Lešković je ubacio loptu u mrežu, ali iz zaleđa, pa je ostalo 5:1, kao i minutu kasnije kada je Brezak bio u izglednoj situaciji, ali je Škof obranio.

U 85. minuti trener domaćina vadi van golmana Mirta, koji dobiva zasluženi veliki pljesak. Već u prvoj akciji novi golman Jan Đurek je na iskušenju, nakon slobodnog udarca Draganovića. Ostao je golman bez reakcija, ali lopta odlazi pored gola.

1. ŽNL, 23. kolo

INKOP – OŠTRC 5:1 (2:1)

SUCI:  Kožar, Petriško, Filko; GLEDATELJA: 150

STRIJELCI: 1:0 Brezak 7', 1:1 Gregurić 27' 11m, 2:1 Kuljak 43', 3:1 Mijatović 52' AG, 4:1 Brezak 57', 5:1 Škrlec 78'

INKOP: Mirt (85' Đurek), Novak, Brezak, Svečnjak (46' Lešković), K. Mutak (46' Čehulić), Černjević, Škrlec (82' Pisk), Topolovec, M. Mutak (82' Posarić), Šoštar (82' Jakuš), Kuljak (46' Dumbović); trener: Ivan Pozaić

OŠTRC: Škof, Kahlina, Draganović, Mijatović, Novosel, Marković, Habajec (82' Sviben), Gregurić (67' Filipec), Črnjević, Benčić (46' Simić), Latin; trener: Željko Deak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook