Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočani bili na pragu senzacije protiv aktualnog prvaka Hrvatske

U 2. kolu Lige za prvaka košarkaši Zagreba nakon produžetka porazili domaći Zabok 100:99. Briljirao je kod domaćih Filip Kraljević s 38 poena i 12 skokova.


Zagorci su bili na pragu senzacije protiv aktualnog prvaka Hrvatske ali Zagreb je u Bedkovčini ipak uspio zabilježiti pobjedu nakon dodatnih pet minuta. Mravi su vodili cijelim tijekom utakmice, ali je domaćin u završnici četvrte četvrtine izborio produžetak, a onda u produžetku ispustio pobjedu.

Zagreb je prvi put dvoznamenkasto vodstvo imao u 23. minuti (43:54) pa potom četiri minute kasnije 50:64, ali Kraljević i Bašić su održali domaće na priključku. Isti dvojac uz pomoć Krušlina i Leža u posljednjih pet minuta budi nadu domaćih u preokret, a trice Krušlina i Bašića osiguravaju im produžetak 90:90.

Dodatnih pet minuta Bašić je otvorio tricom, a nakon koševa Kraljevića i novim šutom Bašića imao je Zabok 99:96. Ali do kraja nisu postigli koš. Simon pogađa dva bacanja, Janković promašuje tricu koja bi Zaboku osigurala pobjedu, a u posljednjem napadu Simon ponovno iznuđuje faul te s dva bacanja donosi Zagrebu pobjedu.

Mladi Kraljević je bio briljantan u porazu, u 36 minuta je zabilježio 38 poena (dvica 14/16, bacanja 10/11), 12 skokova, asist te valorizacija 52. Domagoj Bašić je zabio 28 poena (trica 6/9), a Krušlin je imao 11 poena, 7 asista i četiri skoka. Kod pobjednika koji su bili bez Marija Kasuna, Simon je zabio 20 uz 7 skokova, Babić je zabio 17, Markota 15, a Ožbolt 11.

Izvor: Košarka.org

Još članaka iz "Sport"

Facebook