Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci na Europskom olimpijskom festivalu mladih

Piše: Tomislav Benčić
Prošlog tjedna u talijanskom gradiću Lignanu održan je Europski olimpijski festival mladih na koj


Prošlog tjedna u talijanskom gradiću Lignanu održan je Europski olimpijski festival mladih na kojem je nastupilo i dvoje Zabočana. Mateja Gregurić je nastupila u bacanju kugle, dok je Saša Kužnar nastupio na plivačkim natjecanjima.

S 12,90 metara u bacanju kugle Mateja se kvalificirala u finale, gdje je kuglu bacila 13,43 m što joj je bilo dostatno za šesto mjesto. Čak da je i bacila kuglu do svoje najveće daljine ni to joj ne bi bilo dovoljno za osvajanje medalje. Inače ovaj rezultat je za 1 centimetar slabiji od Matejinog najboljeg rezultata ove sezone na vanjskim terenima.

Kužnar je najbolji rezultat ostvario u svojoj najjačoj disciplini 200 m leptir. S rezultatom 2:13,54 kvalificirao se u B finale gdje je plivao 2:12,09 i osvojio šesto mjesto.

U pojedinačnim disciplinama Saša je plivao i 100m leptir gdje je odplivao 1:00,67, što mu nije bilo dovoljno za nastup u finalu. Kužnar je još nastupio i u štafetama 4x100 m slobodno, koja nije izborila finale.

Mješovita štafeta 4x200 m slobodno bila je 19., dok je štafeta 4x100 m mješovito diskvalificirana u kvalifikacijama zbog preranog starta.

Reprezentacija Hrvatske ukupno je zauzela 16. mjesto po broju osvojenih medalja s dvije zlatne i dvije srebrne medalje. Po tome je nauspješnija zemlja Rusija sa 17 zlatnih, 16 srebrnih i 12 zlatnih medalja.

Zlatne medalje za Hrvatsku su osvojili Nikola Kišanić u bacanju kugle (19,55m) i Danijela Grgić u utrci na 400 m s novim državnim rekordom za mlađe juniore (53,12). Srebra su osvojili Arna Erega u utrci 100 m s preponama i ženska odbojkaška reprezentacija.

Još članaka iz "Sport"

Facebook