Prethodni članak
Sljedeći članak

Završio je zagorski derbi. Evo detalja

4. NL – središte skupina A: 5. kolo: Tondach – Golubovec 0:1


U 5. kolu 4. NL središte skupina A, zagorski derbi u Bedekovčini, gdje je Tondach dočekao Golubovec. Još u srijedu na rasporedu je bilo 4. kolo, u kojem je Golubovec kod kuće bio uvjerljiv i sa 4:0 pobijedio je Vojnić '95', dok je Tondach sa gostovanja kod Nura, donio bod, odigravši 3:3, u utakmici sa čak četiri crvena kartona. Tondach je promijenio i trenera, Tomislava Gondžića naslijedio je Ivica Šendulović. 

Prvih 45 minuta pravih ništa – ništa

Već u prvoj minuti greška domaćeg golmana Frana Martineca, koji se zaigrao i ponudio priliku Dariju Bobeku, kojeg je to iznenadilo pa je Martinec ipak na kraju ispravio grešku. Nakon toga do 15. minute ništa vrijedno spomena. U 15. minuti iz slobodnjaka je za Tondach ubacio Jakov Videk, lopta je išla u središte kaznenog prostora, i netko je u gužvi igrao glavom, moguće i od domaćih, lopta je išla prema gornjem lijevom kutu golmana Filipa Škvorca, no on s njom nije imao problema. 

U 17. minuti David Kovjanić probao je sa 20 metara s desne strane, ali udarac je bio slab. Na drugoj strani u 22. minuti D. Bobek je uzeo jednu loptu u polovici domaćina, krenuo prema golu i sa nekih 20 metara, malo iskosa pucao pored gola. U 27. minuti slobodan udarac za Tondach izvodi Videl sa 25 metara malo s desne strane, ali pogađa živi zid.

U 43. minuti slobodan udarac za goste izveden je s lijeve strane, lopta je prošla kroz gužvu i završila u gol autu. Tako je završilo vrlo siromašno prvo poluvrijeme, bez izglednijih prilika, najbolje napisati ništa ništa. 

Dario Bobek zabio za sva tri boda

U nastavku ponadali smo se boljem ritmu i tempu, kada je nakon 30-tak sekundi D. Bobek išao na jednu dugu loptu pred domaćeg golmana, no Martinec je bio brži i otklonio opasnost. Na drugoj strani gužva je bila u 54. minuti, nakon ubacivanja s lijeve strane, no Škvorc je pokupio loptu i otklonio opasnost. U 57. minuti N. Bobek ubacuje iz slobodnjaka na Matiju Bobeka, koji puca glavom iz trka, ali preko gola. Videk se lijepo oslobodio čuvara u 60. minuti, i nakon nekoliko osvojenih metara prostora, pucao sa 25 metara, ali pored gola. U 63. minuti Golubovec je bio blizu vodstva. Kada se već činilo da su domaćini otklonili opasnost, M. Bobek je iz okreta na desnoj strani ubacio u kazneni prostor, a Mateo Kramarić glavo gađa suprotni kut. No, lopta ide tik pored gola. Pokušava ju sustići Marko Kanceljak, ali je mrvicu prekratak i najbolja prilika do tada propada.

Na drugoj strani, u 68. minuti Videk puca sa 30 i više metara iz slobodnjaka, ali dosta preko gola. U 70. minuti ubacivanje u gužvu pred gol gostiju, teško je bilo vidjeti, a domaćini su tražili igranje rukom i penal. No, ništa od toga. Gosti u 71. minuti opet pokušavaju nakon ubacivanja s lijeve strane, ni kapetan M. Bobek je opet na drugoj stativi malo prekratak. I onda trenutak radosti za goste. U 81. minuti Kanceljak je dao jednu loptu kroz obranu domaćina, koja je slagala zaleđe, no D. Bobek ga je izbjegao i pored Martineca pogodio za 0:1.

U 85. minuti, nakon osvojene lopte na centru kontra za goste, koju je povukao D. Bobek. Imao je na drugoj strani i N. Bobeka – Brusa, ali se odlučio na dribling. No, krivo je odlučio, jer mu Ivor Zbožil uzima loptu. U sučevoj nadoknadi gužva pred golom gostiju, čija obrana izbija loptu, no domaćini nešto traže, pogotovo Zbožil, nakon čega dolazi do nepotrebne gužve i udarca Zbožila glavom Kuharića. Nakon što se situacija smirila, sudac Mirt daje crveni karton i Zbožilu i Kuhariću. Do kraja Golubovec je sačuvao prednost i stigao ipak do tri važna boda, i to do treće pobjede u osam dana. 

Izjave trenera: Ivica Šendulović, trener NK Tondach: ''Kao i svaki derbi, vrlo napeto, borbeno i grubo od strane gostiju i gledatelji su na kraju sve rekli, jer su suci imali problema doći do svlačionice. Igrao se više ragbi nego nogomet. Imamo inače kratak kadar, imamo puno mladih igrača i moramo dovest dva tri igrača. No, ekipa je mlada, poletna i mislim da ćemo napraviti dobre rezultate.'' 

Tomislav Škudar, trener. NK Golubovec: ''Utakmica je od početka bila čvrsta i tvrda, po dosta lošem terenu. Nametnuli smo se od prve minute, stali smo visoko u naš poznati prvi blok i nismo dozvoljavali Tondachu da razvije svoju igru, što su oni pokušavali tijekom svih 90 minuta. Zatvorili smo njihove najopasnije igrače, znali smo odakle prijeti najveća opasnost. Igrači su reagirali izvanredno i mislim da smo na ovom teškom gostovanju, protiv odličnog protivnika zasluženo osvojili tri boda.''

4. NL – središte, skupina A, 5. kolo

TONDACH – GOLUBOVEC 0:1 (0:0)

SUCI: Mirt, Kumpar, Lukec ; GLEDATELJA: 100

STRIJELAC: 0:1 D. Bobek 81'

TONDACH: Martinec, Kralj, Zbožil, Benčić, Borovčak, Mutak, Videk, Kovjanić (46' Frančina), Jurina, Vukić, Boronjek; trener: Ivica Šendulović

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, Kramarić, Tepuš (88' Horvat Vuk), Levak (53' N. Bobek – Brus), N. Bobek, D. Bobek, Kuharić, Sokolić, Mar. Bobek, Mlakar (46' Kanceljak) ; trener: Tomislav Škudar

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook