Prethodni članak
Sljedeći članak

2 nova slučaja zaraze, u KB Dubrava dvoje lječnika pozitivno na koronavirus

Potvrđena informacija da dvoje liječnika KB Dubrava imaju koronavirus.Predsjednik Vlade Andrej Plenković i minister zdravstva Vili Beroš su se obratili javnosti nakon sastanka u vladi


Potvrđena informacija da dvoje liječnika KB Dubrava imaju koronavirus.Predsjednik Vlade Andrej Plenković i minister zdravstva Vili Beroš su se obratili javnosti nakon sastanka u vladi.

-Potvrdit ću vam da su dva pozitivna bolesnika u KB Dubrava. Situacija će i dalje biti pod kontrolom. Mi imamo planove gdje smo predvidjeli da KB Dubrava bude glavni centar. Dobro da je u KB Dubrava ovo što se dogodilo pa je ubrzala naše planove, iako imamo i drugi centar - rekao je ministar. Rekao je također kako su zaraženi u toj bolnici kontakti drugih zaraženih. - Planovi postoje već preko dva mjeseca, svi ravnatelji su obaviješteni o potrebi prijema tih bolesnika. Prelazimo samo na modus rada hitne medicinske djelatnosti. Bolnice mogu prihvatiti bolesnike KB Dubrave. Spremni smo za viši nivo. Imamo i više faze, četvrtu i petu - dodao je ministar, prenosi index.hr.

Ministar je istaknuo i kako će se nivo obrane podignuti na veći level te kako smo sada na pragu toga. -Prilagodit ćemo sustav. Neprijatelj je mali i nevidljiv, ali vjerujem da ćemo naći odgovor na njega - dodao je ministar. Ministar je rekao i kako će se nivo obrane podignuti na veći level te kako smo sada na pragu toga. - Raspravlja se o karanteni, idemo prema tome. Biramo mjere aktivacije. Odgovor imamo na sve, sve u svoje vrijeme - rekao je na pitanje jesmo li na putu sveopće karantene, prenosi index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook