Prethodni članak
Sljedeći članak

A ovak' je bilo na druženju pri Mrzljakima: 'Ovim događanjem lokalnog karaktera stvaramo nove suradnje i povezivanje'


U organizaciji udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO i Stjepana Mrzljaka, prošlog vikenda održala se tradicionalna manifestacija, „Druženje pri Mrzljakima“ u Krušljevom Selu, zaseoku Mrzljaki. 

Udruga tom manifestacijom održava i potiče na očuvanje kulturne baštine, promicanje kulture i turizma Hrvatskog zagorja, a mlade i djecu kroz program rada udruge potiče na aktivno uključivanje u zajednici i volontiranje. Događanje je tradicionalno započelo kod Mrzljakovog raspela misnim slavljem koje je predvodio vlč. Dragutin Bosnar, a potom se preselilo na Mrzljakove potine i gmajnje.

Udruga PETROŽE i prijatelji grada Oroslavja počastili su sve prisutne narescima, roštiljem, kolačima i osvježenjem, a djeca i mladi su se u sklopu događanja rekreirali i družili kroz društvene igre i zabavu. 

- Ovim događanjem lokalnog karaktera stvaramo nove suradnje i povezivanje udruge sa novim organizacijama i županijama, a manifestacija je uvodnik u dane grada Oroslavja i blagdana Velike Gospe koji ove godine počinju od 14.08.2024. i traju do 18.08.2024 - kažu iz Udruge.

Manifestaciju su poduprli grad Oroslavje, Krapinsko-zagorska županija, Ožvalt event, Ožujska pivovara, Peradarstvo Obrubić, TS Vikendaši, članovi i volonteri udruge PETROŽE i Stjepan Mrzljak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook