Prethodni članak
Sljedeći članak

AKCIJA U ZAGORJU: Policija pretresla stanove osumnjičenih Bad Blue Boysa

Na području Policijske uprave zagrebačke i na području Policijske uprave krapinsko - zagorske obavljeno je više pretraga stanova i drugih prostora koje koriste osumnjičene osobe

  • policija uhićenje

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK Gorica i GNK Dinamo koja se odigrala protekle subote u 18.10 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, policija je prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimala niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja, ali... 

Tog su dana u službene prostorije policije privedene ukupno četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Radi se o dva gostujuća, maloljetna, navijača koji su privedeni zbog posjedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena zbog alkoholiziranosti. Navijači Dinama Bad Blue Boysi na tribinama su pjevali ustašku koračnicu i istaknuli transparent sa stihom iz iste pjesme “Lijepo ih je, lijepo ih je naučila majka!” uz grb s početnim bijelim poljem. Zagrebačka policija izvijestila je u nedjelju kako provodi kriminalističko istraživanje, a temeljem snimaka i fotografija poduzimaju se sve mjere i radnje kako bi se utvrdili identiteti počinitelja.

Danas je zagrebačka policija objavila dodatak priopćenju o provođenju kriminalističkog istraživanja, a u njemu stoji kako su danas uhićene još tri muške osobe starosti između 19 i 44 godine, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje kojeg će po dovršteku, uz optužni prijedlog, biti dovedeni na Općinski sud u Velikoj Gorici.

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnove sumnje za osam osoba da su počinile prekršaj iz članka 4. stavak 1. podstavak 7. kažnjivo po članku 39.a stavka 1. točke 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima na način da su tijekom odigravanja navedene nogometne utakmice, pjevali pjesme čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, priopćila je policija.

Također, dodaju da je tijekom jučerašnjeg dana uhićeno ukupno pet osoba u dobi od 18 do 44 godine, a na području Policijske uprave zagrebačke i na području Policijske uprave krapinsko - zagorske obavljeno više pretraga stanova i drugih prostora koje koriste osumnjičene osobe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook