Prethodni članak
Sljedeći članak

AKCIJA ZAGORSKE POLICIJE: Na terenu svi raspoloživi službenici i oprema


Pojačani nadzor brzine kretanja vozila provest će se na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska u petak, 14. srpnja 2023. godine.

Nazor se provodi u cilju smanjenja prometnih nesreća uslijed nepropisne brzine kretanja vozila, podizanja veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Nadzor prometa obavljat će se na većem broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, kao što su uređaji za nadzor brzine, uređaji za automatsko očitavanje registracijskih pločica i dr.

Policija će i tijekom predstojećeg vikenda pojačano intenzivirati nadzor brzine kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, korištenja mobitela tijekom vožnje, kao i nadzor ostalih prometnih prekršaja.

- Apeliramo na sve sudionike u prometu da ne precjenjuju svoje vozačko iskustvo, poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti i poštuju sve prometne propise kako bi zaštitili sebe i sve druge sudionike u prometu – upozorava PU krapinsko – zagorska.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook