Prethodni članak
Sljedeći članak

Ako dobijete ovakvu poruku, odmah je obrišite


Foto: Ilustracija/Pixsell

Iz policije ponovno upozoravaju na računalnu prijevaru putem lažnog SMS-a.

Ovih je dana, naime, zaprimljena kaznena prijava oštećenog muškarca koji je na mobitel zaprimio obavijest putem lažne SMS poruke da mu je pristigao paket, no da preko zaprimljene poveznice internetskog preglednika uplati dodatne troškove dostave kako bi se pošiljka mogla isporučiti.

Preglednik ga je preusmjerio na lažnu stranicu društva koje se bavi dostavom paketa. Na navedenoj stranici unio je podatke sa svoje bankovne kartice i ubrzo nakon toga utvrdio da je s njegovog računa skinut iznos od gotovo 900 eura. Provodi se kriminalističko istraživanje u vezi kaznenog djela Računalne prijevare.

Iz policije upozoravaju građane da budu oprezni ako zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice.

Nemojte davati tražene podatke, pogotovo ne podatke s poleđine svojih debitnih i kreditnih kartica. Uz to, policija savjetuje da zaprimljene lažne SMS-ove odmah obrišete, a poveznice u njima nipošto ne otvarajte.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook