Prethodni članak
Sljedeći članak

AKO JE RAT, RAT JE ZA SVE Hajdaš : Neću napuštati Zagorje dok se ne ukinu propusnice

Nije fer prema Zagrepčanima da čekamo s objavom kandidata, rekao je Siniša Hajdaš Dončić gostujući na N1


Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP - a i saborski zastupnik, gostovao je danas u emisiji Newsroom na N1 televizi gdje je govorio o lokalnim izborima, situaciji s koronavirusom, cijepljenju i vladinim mjerama.

"Neću napuštati županiju dok se ne ukinu propusnice. Ako je rat, rat je za sve", naglasio je Hajdaš koji se iz tog razloga videovezom javio u emisiju.

"Do konačnog dogovora (oko kandidata za zagrebačkog gradonačelnika,op.a.) mora doći do Nove godine ili par dana poslije. Nije fer prema Zagrepčanima da se čeka s objavom kandidata. Nadam se da će kandidat biti zajednički i ako SDP podržava Tomaševića, logično je da idemo sa zajedničkom listom", rekao je nekadašnji ministar i neizravno otkrio koji je prijepor na ljevici. Možemo, kako se neslužbeno dozaje, želi da svatko ide sa svojom listom, dok SDP inzistira na zajedničkoj listi i na omjeru kandidata 1:1.

Hajdač Dončić zalaže se za uključivanje velikog broja osoba u javnu kampanju za cijepljenje protiv covida-19 , napominjući važnost društvenih mreža u animiranju mladih za vakcinaciju.

Istaknuo je da su neke vladine mjere polučile dobar rezultat i da pada broj zaraženih u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

"Za dva do tri tjedna ćemo vidjeti kako funkcionira sustav propusnica. Teško mi je procijeniti, ima nelogičnosti, ali ako će to donijeti manju smrtnost, morat ćemo tu mjeru vjerojatno svrstati kao nužnu", kazao je Hajdaš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook