Prethodni članak
Sljedeći članak

AKTUALNO PRIJEPODNE U SABORU: Vidović Krišto Plenkovića optužila za veleizdaju: ''Narod će vas pomesti u ropotarnicu povijesti''


Aktualnim prijepodnevom započela je 16. sjednica Hrvatskog sabora, na kojoj, na ukupno 38 zastupničkih pitanja, odgovaraju premijer Andrej Plenković i članovi Vlade.

Prva je, temeljem ždrijeba, pitanje Plenkoviću postavila Karolina Vidović Krišto, a po njegovom odgovoru s kojim nije bila zadovoljna optužila ga je za veleizdaju, piše Index.

''U Hrvatskoj se tržišna pravila razaraju. U Fortenovi ste omogućili Pavlu Vujnovcu da kontrolira 100 posto. Prisilio je Konzum da proda najprofitabilniji centar. Upetljan je u aferu Ina. Preuzeo je Dalekovod. Dali ste suglasnost da PPD proda Petrokemiju. Tko su predatori koje je spomenuo ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, koji Hrvatsku koriste kao bankomat? U drugim članicama ovakvo djelovanje naziva se mafijom. Pojasnite koja je u uloga Vlade u ovim slučajevima?'' pitala je Vidović Krišto.

''Članovi Vlade pridonijeli su jačanju u Europskoj uniji, za razliku od vas koji niste pridonijeli baš ništa. Za razliku od vas mi smo u 10 godina članstva napravili velike iskorake. Što se tiče Fortenova grupe, u trećem ili četvrtom mjesecu našeg prvog mandata Agrokor je krenuo u bankrot pred našim očima - ne zbog nas, nego upravljanja vlasnika. Intervencijom Vlade nije došlo do propasti kompanije. Tadašnji vlasnik kompanije odrekao se svojim potpisom kompanije. Nitko nikome nije ništa oteo. Kompanija danas ima nove dioničare i suvlasnike. Država s funkcioniranjem te kompanije nema baš ništa, niti bi bilo dobro da ima. Štitimo interese građana i gospodarstva, u Hrvatskoj funkcionira ekonomija i standard građana je dobar'', kazao je Plenković.

Njegov odgovor Vidović Krišto nije zadovoljio te je poručila: ''Vi nesuvislo manipulirate. Blokirate DORH da ne procesuira Vujnovca. Ovo je razaranje države. Ovo što vi činite je veleizdaja. Sreća Hrvatske je što ste se pogubili i otkrili i narod će vas pomesti u ropotarnicu povijesti.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook