Prethodni članak
Sljedeći članak

Ambulanta od dva kvadrata u turističkom središtu

Iznenadili smo se i to neugodno kada smo stigli do ambulante u Tuheljskim Toplicama, a na čije nas je skučene uvjete upo


Iznenadili smo se i to neugodno kada smo stigli do ambulante u Tuheljskim Toplicama, a na čije nas je skučene uvjete upozorio jedan naš čitatelj. Zaista, ambulanta koja se i ne može nazvati ambulantom smještana je u kući u neposrednoj blizini Termi Tuhelj u kojoj se još nalaze ljekarna, frizerski salon, ured Turističke zajednice i stanovi.

Čekaju vani

Nema čekaonice, samo hodnik od dva kvadrata iz kojeg se po stepenicama dolazi do ljekarne. Po stepenicama dolje ide se pak u frizeraj. Lijeva vrata su doktoričina koju svi pacijenti neizmjerno hvale, a s desne strane vrata nalazi se medicinska sestra. Toliko smo uspjeli vidjeti. Vani su dvije klupice, a u prostoru od dva kvadrata za stolice, razumljivo je, mjesta i nema.

- Smještaj je užas. Tako je već par godina. Prije je ambulanta bila u sklopu hotela. Nema čekaonice kao u drugim ambulantama. Zimi kada je hladno nemamo gdje čekati, pa čekamo ili u autu ili u hotelu – iznijeli su svoje mišljenje Ivan Sporiš i Branko Sever iz Prosenika koje smo sreli pri izlasku iz ambulante. Pred ambulantom i u hodniku sreli smo više od petnaestak pacijenata. Pacijenti su nezadovoljni, ali kažu ´tko ih uopće išta pita´.

- Ne znamo tko je tu izmislil ambulantu. Virus dobijemo jedni od drugih kad se skučimo u ovom malom prostoru. Tu vam nagurano stane deset ljudi i onda nemrete više vrata ni otvoriti ni zatvoriti. Kakve su to toplice koje nemaju poštenu ambulantu – dobacivali su pacijenti. Inače, kada smo i mi bili na terenu doktorica je radila ujutro. Za nju su pacijenti rekli da moramo napisati da je fenomenalna.

Iseljenje nakon privatizacije hotela

Ambulanta u Tuheljskim Toplicama spada pod Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije pa smo mi odgovor na pitanje zašto su Tuhljani dobili tako malu ambulantu potražili od ravnateljice Doma zdravlja KZŽ Srebrenke Belec. Ravnateljica Belec rekla je kako je ambulanta godinama bila u hotelu.

- Kad je došlo do privatizacije hotela, nas su dislocirali i ponudili nam smještaj u jednoj kući. Terme Tuhelj izašle su nam u susret, iako je to postalo privatno. Prihvatili smo smještaj u kući kao privremeno rješenje, jer smo imali saznanja da će se graditi novi prostor na mjestu današnjih garaža. Mi smo ponovno ove godine slali dopis direktorici Termi Tuhelj Ivani Kolar i imamo povratnu informaciju kako će se ove godine graditi novi prostori, tako da ćemo mi sigurno ili zakupiti li kupiti prostor za novu ambulantu, a postoji i mogućnost otvaranja stomatološke ordinacije. Naravno da je i njima u interesu da se ambulanta zadrži u Tuheljskim Toplicama – objasnila je ravnateljica Belec i dodala kako je s time upoznato i Stručno vijeće Doma zdravlja.

Inače, Dom zdravlja KZŽ ima 34 ambulante i sve imaju adekvatne prostore izuzev Tuheljskih Toplica, a njihov će problem biti riješen tijekom ove godine - rekla je ravnateljica Belec.

Je li upoznat sa tako skučenim uvjetima ambulante za svoje žitelje Tuhljane upitali smo i načelnika općine Tuhelj i saborskog zastupnika Milivoja Škvorca. I on kaže kako je ambulanta na mjestu gdje je sad samo privremeno smještena. Ambulanta će uskoro biti preseljena u novi prostor, u objekt Termi Tuhelj, a postoji i varijanta da će doktorica kupiti zemljište na kojem će graditi novu ambulantu.

- Vrlo skoro će pacijenti dobiti veću ambulantu - ponovio je Škvorc koji je dodao kako će ambulanta ostati u Tuheljskim Toplicama, bez obzira što je centar općine Tuhelj, upravo zbog turističkih razloga.

Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar također nam je potvrdila kako će se novi poslovni prostori početi graditi i to početkom ljeta, te će biti spremni za iznajmljivanje i prodaju do kraja godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook