Prethodni članak
Sljedeći članak

ANKETA: Pitali smo Zagorce gdje će dočekati Novu! Sudjelujte i vi u anketi


Najluđa noć u godini, kažu za doček Nove godine. Neki jedva čekaju da se dobro zabave u što većem društvu, što zabavnije i spektakularnije, dok drugi preferiraju uže društvo, najbliži krug prijatelja ili obitelji ili pak samo dobar film. Stoga smo pitali naše sugrađane kakvo je njihovo mišljenje, gdje će i kako oni dočekati Novu, u nekom restoranu, na trgu, privatnoj proslavi ili pak doma. Kratka anketa pokazala je da se ove godine preferira – ostanak kod kuće…

Jožica Paradi


Za doček kod kuće, moji mladi će ići na doček, a ja ću čuvati svoje dvoje unučadi. Većinom posljednjih godina dočekujemo Novu godinu kod kuće, a onda idući dan odemo na neki izlet, prošećemo, posjetimo Mariju Bistricu ili slično. Bit će i uži krug obitelji, ipak ćemo skromno, obiteljski proslaviti i dočekati 2024. Kaj se same Nove godine tiče, više držim do Božića, to mi je veselija i smislenija proslava, a ovo je tak, samo simbolički, neka druga brojka dođe…


Dražem Hubak

Najvjerojatnije ćemo doma dočekati Novu godinu, u krugu obitelji, ne mislimo na neke proslave, već obiteljska fešta, tak je najbolje, najljepše i najsigurnije. Da ima mogućnosti, možda bi i razmišljali o nečem drugom. Ali i nije toliko zbog troškova, više zbog obitelji koja je raštrkana okolo po fakultetima, pa da se konačno svi zajedno okupimo doma. Dođu i prijatelji, ali uglavnom je slavlje u krugu obitelji, ništa ekstra, kao i svaka druga fešta. Bilo bi lijepo da doček traje malo duže, da malo stane čovjek na loptu, ali ovak… Okrene se datum, godina, i sve ispočetka, ništa se ne mijenja, samo smo godinu stariji.


Biserka Skzrit

Doma ćemo biti na Staru godinu. Tako je običaj zadnjih godina, da ostajemo doma i dočekamo u krugu obitelj Novu godinu, napravimo svoju malu feštu. Ipak se malo pripremi bogatija trpeza, malo se potroši, proveselimo se. A i uvijek se nadamo da bude iduća godina bolja od ove.

Marija Parlov

Ništa previše ne planiramo za ovu Novu godinu. Ako će trebati čuvati djecu bit ćemo doma, ako ne vidjet ćemo. A iskreno, najradije bi doma u krevetu dočekala Novu godinu. Treba nam najviše mira. A za iduću godinu želim ponajviše mira i više ljubavi među ljudima, kao i zdravlja.

Ana Klancir


Doma ću dočekati, jer ću roditi ovih dana. Vjerojatno neće biti nikakve fešte, jer muž, ja, a nadam se da će mali spavati. Ali nije niti samo zbog toga, i rpijašnji godina uvijek smo čekali Novu godinu doma. Nekada je bilo neko druženje, nekada ne baš, ali nismo baš fanovi nekih dočeka spektakularnih niti mi nije to nešto najbitnije. Lijepo je dočekati, ali više onako intimno, doma, ili se s prijateljima naći, ali kod kuće. Laganini, mir, a za Novu godinu svi polude i stvarno mi se to ne da.

Ivanka Ščapec


Ove godine vjerojatno ću doma dočekati Novu, s unukom. Sin i snaha na dočeku, a mi u kućnom okruženju. Mislim da neće biti nikakve proslave. No prijašnjih godina voljeli smo otići nekud na doček, nismo za doček na trgu, već smo si znali negde rezervirati. Uz to, imamo i peseka koji se boji pucnjave, petardi, moramo i radi njega biti doma. Rado bi da te petarde ukinu jednom za svagda.

ANKETA: Gdje ćete dočekati Novu godinu?

  • Neću je čekati, zaspat ću prije ponoći.
  • Neću je čekati, zaspat ću prije ponoći.
    30,62%
  • U svom domu s najbližima.
  • U svom domu s najbližima.
    48,10%
  • Na privatnoj zabavi s društvom.
  • Na privatnoj zabavi s društvom.
    11,94%
  • U restoranu i/Ili hotelu s organiziranim dočekom.
  • U restoranu i/Ili hotelu s organiziranim dočekom.
    2,94%
  • Na odmoru u inozemstvu.
  • Na odmoru u inozemstvu.
    2,77%
  • Na jednom od trgova gradova i/ili općina.
  • Na jednom od trgova gradova i/ili općina.
    3,63%

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook