Prethodni članak
Sljedeći članak

ANKETA: Što si želite u novoj godini?


Kad bi sami sebe zapitali što si želimo u nadolazećoj godini, prvo bi to bilo zdravlje, a onda sreća, ljubav, novac,


Kad bi sami sebe zapitali što si želimo u nadolazećoj godini, prvo bi to bilo zdravlje, a onda sreća, ljubav, novac, posao…

Ne nužno tim redoslijedom. S dolaskom Nove godine svi jako volimo donositi odluke o tome što ćemo izmijeniti kod sebe, svog ponašanja, svojih navika, poroka, mana…

Većinom su to stvari tipa: prestanak pušenja, skidanje viška kilograma, pronalazak boljeg posla, ljubaznijeg ponašanja itd. Postoje i razna vjerovanja. Naime, za djecu rođenu u novogodišnjoj noći, odnosno 1. siječnja vjeruje se da su djeca rođena pod sretnom zvijezdom.

Poljubac u ponoć nije samo dijeljenje trenutka euforije, već i bliskosti u idućih 12 mjeseci. Isto tako, vjeruje se, kako će prva osoba koja uđe u kuću iza ponoći na vas imati poseban utjecaj u novoj godini. A posebno se 'dobroj' godini možete nadati ukoliko je muškarac visok, tamnokos i naočit.

A, ako vas muče financijski problemi, na staru godinu napunite sve novčanike novcem i stabilno financijsko stanje pratit će vas tijekom cijele godine.

Svi bi mi voljeli znati što nas čeka u novoj godini. Oni najznatiželjniji vole zaviriti i u godišnje horoskope. A, što si svatko od nas sam želi? To smo pitali građane. U svojim odgovorima bili su spontani, iskreni, jednostavni i kratki.

Upload slika i fotografija

Željka Herak, Gornja Šemnica

U novoj godini želim puno zdravlja svome djetetu i naravno cijeloj svojoj obitelji. Sve najbolje želim i svim dobrim ljudima. To je sve kaj ja želim.

Upload slika i fotografija

Štefan, Krapina

Što si želim u idućoj godini? Želim si puno poslovnog uspjeha.

Upload slika i fotografija

Majda i Dario Rubeša, bračni par iz Slovenije (Ilirska Bistrica)

Mi smo stigli iz Slovenije na odmor za Božić u Tuheljske Toplice. Želimo sebi i svima skupa mir i dobro i puno zdravlja. I naravno, da se čim prije riješi ovaj spor između Hrvatske i Slovenije, jer mi obični ljudi s tim jednostavno nemamo ništa.

Upload slika i fotografija

Tomislav Krleža, Radoboj

Najvažnije mi je zdravlje i sreća. To je sve. Ništa si više ne želim.

Upload slika i fotografija

Tamara Smiljanec, Donji Macelj

Najvažnija mi je obitelj i zdravlje. Nisam za neke materijalne vrijednosti.

Upload slika i fotografija

Nikola Kašić, Trški vrh

Čisto ukratko da vam velim…Ja bih zaželio puno zdravlja ne samo sebi i familiji, nego svim ostalim koji su na ovoj planeti.

Pripremila: Mirjana Bašak
Snimio: Krunoslav Pavlina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook