Prethodni članak
Sljedeći članak

Autocesta Zagreb-Macelj spremna za za turističku sezonu

Priprema za turističku sezonu i sigurnost pojačanog prometa kroz našu županiju, kako autocestom Zagreb – Macelj, t


Priprema za turističku sezonu i sigurnost pojačanog prometa kroz našu županiju, kako autocestom Zagreb – Macelj, tako i usporednim cestovnim pravcima, bila je glavna tema sastanka održanog u Krapini, na inicijativu Krapinsko-zagorske županije, kojoj su prisustvovali i predstavnici Autoceste Zagreb-Macelj, zdravstvenih ustanova, resornih ministarstava, Vatrogasne zajednice, Uprave za zaštitu i spašavanje, Turističke zajednice, Hrvatskih cesta i drugih.

Izdvajamo da je odobren i osiguran dodatni tim Hitne medicinske pomoći koji će dežurati na autocesti od 6. lipnja do 1. listopada. Uprava za zaštitu i spašavanje će u suradnji s Turističkom zajednicom organizirati dijeljenje letaka s informacijama o broju 112 na koji seputnici, odnosno turisti mogu obratiti za pomoć (a koji je jedinstven u cijeloj EU).

Nadalje, AZM i policija će na licu mjesta utvrditi izvedivost prijedloga da se teški teretni promet, odnosno kamioni, zaustavljaju na prikladnom prostoru u blizini GP Macelj, umjesto dosadašnjeg zaustavljanja na dijelu autoceste kod Svetog Križa Začretja.
Već uobičajena organizacija podjele vode u vrućim danima i slučajevima većih gužvi na graničnom prijelazu i naplatnim kućicama nastavit će se i ove godine suradnjom AZM-a i Turističke zajednice KZŽ.

Od ostalih zaključaka navodimo i onaj prema kojem će po svemu sudeći Poglavarstvo KZŽ zatražiti privremeno otvaranje izlaza na autocestu kod Zaboka za eventualne žurne potrebe hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i policije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook