Prethodni članak
Sljedeći članak

Drugašići učili kako se ponašati prometu


U Budinščini se 10. listopada 2023. održala preventivna akcija „Program prometne kulture za najmlađe“ za učenike drugih razreda.  U goste su došli učenici iz susjedne škole Konjščina i Ante Kovačića iz Zlatara. Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko-zagorska, PP Zlatar Bistrica, DVD Budinščina pod pokroviteljstvom: NPSCP, Krapinsko – zagorske županije, Grad Zlatar te općina Budinščina i Konjščina.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i protupožarnoj zaštiti, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. Na prometnom poligonu učenici su se okušali u ulozi vozača i pješaka.

Malu školu prve pomoći održao je Jerko Gunjača, djelatnik Jumicar prve pomoći koji je  posebno licenciran za pružanje ovakvog vida edukacije iz prve pomoći za naše najmlađe.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku obnoviti znanje iz cestovnog prometa, upoznati se s policijskim vozilom i motorom te zanimanjem policajca. U toj radionici sudjelovali su policijski službenici iz PP Zlatar Bistrica: Davor Klenkar i Tajana Čorko.

Vatrogasnu radionicu pripremili su članovi DVD-a Budinščina:  zamjenik zapovjednika Marko Ban  i Mario Hudika – član operative. Polaznike su upoznali  s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook