Prethodni članak
Sljedeći članak

Bedekovčina: 10. jubilarni festival HGF Rock Bedex

Bedekovčanska jezera i Tropic bar ugostit će u tri dana na 10. jubilarnom HGF-u Rock Bedex 19 bendova koji će zaprašiti


Bedekovčanska jezera i Tropic bar ugostit će u tri dana na 10. jubilarnom HGF-u Rock Bedex 19 bendova koji će zaprašiti dobar rock od metala do alternative. Glavne zvijezde festivala uz bendove u natjecateljskom dijelu su koprivničke legende noise punka Overflow i svima nam draga zabočka Zadruga.



Jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala demo bendova, HGF došao je do svoje jedanaeste godine. Ove godine seli na Bedekovčanska jezera gdje će Tropic bar zajedno s Udrugom «Mraz» iz Zaboka ugostiti 10. HGF Rock Bedex od 21. do 23. lipnja. Petnaest mladih bendova predstavit će se u tri festivalske večeri, a tu su i gosti festivala Noxin i Nezbit te specijalni gosti Overflow i Zadruga.
I ove godine pobjednik festivala dobiva priliku svirati na velikom Rock Otočec festivalu u susjednoj Sloveniji. Festival za Zagorski list najavljuju direktor festivala Goran Vrgoč i izvršni producent Dario Bivol, predsjednik Udruge «Mraz».

- HGF je nastao prije 12 godina, a u njegovom su nastajanju među ostalima sudjelovali Goran Korač i Krešimir Končevski. Do sada je iznjedrio puno dobrih bendova i izvođača te ih potaknuo na sviranje, posebno u Zagorju. Da nije bilo HGF-a i pozornice u Dvorcu Gjalski, sigurno ne bi toliko bendova sviralo. Kako svi prijavljeni bandovi iz Zagorja nisu mogli svirati, napravili smo i podfestival koji je još bolje potaknuo svirku. Pobjednici i sudionici festivala su danas etablirani bendovi poput Ramireza, Stampeda, Obećane zemlje ili Punog kufera. Cijeli novi val današnjih glazbenika, zasigurno je u nekoj kombinaciji svirao na HGF-u – sjeća se samih početaka Goran Vrgoč.

Novi zaokret

Festival je kontinuirano održavan entuzijazmom svih 11 godina i 10. jubilarni na otvorenoj sceni Tropic bara trebao bi značiti novi zaokret za buduće godine. Osim same svirke navečer, organizator je za posjetitelje osigurao kampiranje, održavat će se glazbene radionice o sviranju različitih instrumenata, podešavanju razglasa i pojačala. Cijeli dan radit će kupalište i šank.

- Od prijava izdvojili smo 15 bendova. Vrlo su kvalitetni, prijave su bile zaista odlične. Bendovi dolaze iz cijele Hrvatske i treba ih poslušati jer sigurno imaju što pokazati na rock sceni. Pozivamo sve jer su karte zaista pristupačne, 20 kuna za jedan dan, 40 za tri dana. To znači da jedan Overflow možete vidjeti za samo dvije kune. Uredit će se velika pozornica s jakim razglasom– istaknuo je direktor festivala i dodao kao i dalje vrijedi poziv zagorskim bendovima da šalju svoje glazbene uratke na adresu: Udruga Mraz, Matija Gupca 53a, 49210 Zabok ili ih osobno donesu u Bedex za vrijeme trajanja festivala, kako bi se mogao organizirati i HGF – Zagorje supra omnia.
Udruga «Mraz» primila se organizacije festivala iz želje da promovira urbanu glazbu u Zagorju. -Našoj županiji nedostaju ovakvi sadržaji. Rijetko se može čuti rock, jazz ili bilo kakva glazba koja može kultivirati mlade i zato oni odlaze u Zagreb. Željeli bi ih zadržati i pokazati da i ovaj dio Hrvatske može biti kulturno razvijen i pružiti dobru zabavu. Želimo napraviti pozornicu u jednom gradu i na taj način promovirati županiju, udrugu i HGF. Ovo bi trebao biti ogledni primjer da smo otvoreni za suradnju sa svim sredinama– rekao nam je izvršni producent festivala Dario Bivol.


Zagorski list i Tropic bar poklanjaju vam 30 jednodnevih ulaznica za HGF na Bedekovčanskim jezerima. Sve što trebate napraviti je doći s kuponom ili cijelim Zagorskim listom u marketing Zagorskog lista u Obrtnički dom, Matije Gupca 81 (drugi kat) u Zaboku, radnim danom od 9 do 13 sati.

Line up festivala

SRIJEDA 21.6. 2006.

Otvaranje – gosti NOXIN (Hrvatsko zagorje)
Natjecateljski dio: THE SPANISH INQUISITION (Zagreb), PARS PETROSA (Samobor), ECHO (Varaždin), STEEL WHEELS (Zlatar), UPSET (Zabok).
Specijalni gosti: OVERFLOW (Koprivnica)

ČETVRTAK 22.6. 2006.

Utakmica Hrvatska-Australija
Natjecateljski dio: MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS (Zagreb), STIMULANS (Split), NO CHANCE (Zagreb), ZENPOP (Zagreb), HITCHOCK (Zagreb).

PETAK 23.6.2006.

Natjecateljski dio: SPINA (Zagreb), ROCK SISTEM TRIO (Zagreb), MENTAL HARAKIRI (Zagreb), THE ORANGE STRIPS (Labin), MOJO RUN (Bjelovar).
Gosti: NEZBIT (Zabok)
Specijalni gosti: ZADRUGA (Zabok)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook